2020. június 12., péntek

Hűvös június

A meleg napok után megjött az ellenpólus: hűvös, undi, szeles, esős..
Ha két esőfelhő közt kisüt a nap, akkor 7-8-as az UV és meleg van, mégiscsak nyár van, de sajna ritka volt ez az elmúlt héten.






Úgyhogy hiába mehetnénk kirándulni a megyében, ilyen cudar időben akar a fene, úgyhogy már megint itthon ülünk. Minő változatosság. 🤣
A jövő hét már melegebb lesz, de akkor már full time dolgozok.. mindegy, lesz, ahogy lesz.

Süttem (by a 3 éves Jancsika) a héten Guinness-es barna kenyeret, mit mondjak.. isteni lett..


A nyári szabadság terv maradt, egy hét július végén-egy hét augusztus elején. 
Az eredeti terv ugye szóba sem jöhet, viszont szerencsére a negatív terv sem jön össze: hogy a kertben kell majd nyaralunk. Úgy tervezzük, hogy jövünk-megyünk.. de minap Alan jött, hogy segítsek nekik.. mert azzal akarnak meglepni, hogy egy hosszú hétvégére a szülinapomon (aug1) felmehetnénk családilag Északra.. kutyaszitter is van, Eoin. De azt szeretné, hogy én válasszam ki a házat, mert tudja, hogy szeretek bookingolni/airbnb-zni.. 
örömmel. 😍 Donegalt néztem, hogy ott még csak átutazóban voltunk, és sok bakancslistás hely van arra, amit látni akarunk.
Nem volt könnyű, mert úgy akartam, hogy full ház, senki ne legyen rajtunk kívül ott, szóval B&B szóba sem jöhetett, és ami tetszett, az már sajnos nem volt elérhető.. jó lett volna a tengerpart mentén találni házat, de 8 főre elszállt árak voltak csak.. végül találtam egy házat Észak-Írországban, kb 5 percre a Donegal-i határtól. Úgyhogy külföldre megyünk. 😉😂
Jó lesz, nagyon. Úgyhogy kapva kaptunk a friss akción, és gyorsan vettünk mind3 fiúnak wetsuit-ot, ha esetleg nagyon hűvös lenne a tenger, se legyen akadály nekik a fürdés/szörfözés. 

A héten megérkeztek a várva várt csomagok, az Ikeából, a Decathlontól, németországi barátaink is küldtek csomagot (odarendeltünk víz filtert a kávéfőzőbe,  azt küldték ki. Ott ui az egész évi mennyiség pont annyiba került, mintha itt a philipsnél berendelünk egy havit. ) 
Úgyhogy az ablak kapott új rolót, az új lámpát, amit a biliárd asztal fölé vettünk, nem tettük fel, ui Alan összebarkácsolt a lockdown alatt egy ideiglenes lámpát, de annyira megszerettük, hogy hiába vártunk 6 hetet az ikeásra, mégsem fogjuk feltenni, azt hiszem. 
Hamár biliárdszoba.. alakítgatjuk, felkerült a gin gyűjteményünk, körbe. Alan tett fel egy gitárt is a falra, ez már csak dísz, szar a nyaka, így ez lett belőle. A régi, használhatatlan erősítők meg ülőkék lettek a sarokban. 😊



Tegnap este viszont Jancsira koccintottunk, megkapta az első év jegyeit, a második szemeszter vizsgái mind first lett, így kiegyenesítette az egész évet és az is first lett. 2%-ot rávert Kari első évvégi eredményére. Úgyhogy nem rossz kezdet. Lehozta a féltve őrzött Lagavulin whisky-jét, amit Tomitól kapott szülinapjára, és azt ittunk. Én csak tényleg mini kortyot ittam, hiába menő whisky, egyszerűen annyira füstös, hogy a hideg is kiráz az utóízétől.
Kari ma 5 után kapja meg ez eredményeit, mit ne mondjak.. tűkön ülünk..


Update: 

Kari is megkapta az eredményeit, sikeresen lediplomázott, immunológus lett a legkisebb lány. 
(Sógornőm első kérdése, hogy mik a további tervei.. Alan: elhelyezkedik, kurva sokat keres és boldogan él, amíg meg nem hal. Hát valahogy így. (Sokszor beszéltünk már erről, hogy ez nem az a képzés, ahol megállhat, akar phd-t, hogyne, kutatni szeretne, meg ilyenek, dehát apró léptek.. most pl dolgozni akar egy ideig, pénzt gyűjteni a phd-s időszakra.. meglátjuk)

6 megjegyzés:

Lazac írta...

De jók a fiúkról készült kosárlabdás képek! Nagyon tetszenek! ♥
Mentek fel Északra? Biztosan nagyon klassz lesz, az óriások lépcsője is arra van? *sóhaj*
Legyenek sok fotók please! ♥♥
Irtó klassz a gin gyűjteményetek! És nagyon szuper a világítás is, én sem cserélném le. :)
A kenyér receptje nem titkosos? :):)
Kipróbálnám :)

Lazac írta...

Lemaradt a legfontosabb: nagy gratulációm Jancsinak. Karinak meg szorítok ♥♥

Verus írta...

Köszi, kint ültünk kávéztunk, akkor csináltam róluk, hogy mennyire összeöltöztek.. 😂
Ahova készülünk, az inkább Észak-nyugat, az viszonylag felfedezetlen nálunk, az Óriások lépcsője innen még északabbra/keletebbre van.. tervben van majd oda is elmenni a nyáron, 5 éve voltunk ott, jó lenne megint elmenni.. de nagyban függ attól, hogy mennyire lesz tele.. mertha megint csőstül jöhetnek majd a turisták, inkább elkerülnénk.
A receptet küldöm. 😘

Verus írta...

Updateltem a posztot, lediplomazott a gyerek! 🍾👍
(Most azon izgul, hogy ugye lesz majd munkája.. )

Lazac írta...

Gratulálok Karinak is. A receptet köszi. :) :*
Nem baj, ha nem az Óriások lépcsője, más is érdekel.:):) Úgyhogy csak legyenek képek, jó sok.:)

Verus írta...

Ok, mindenkeppen sokat fogok fotozni! 👍