2018. október 31., szerda

55 nap...

A visszaszámolós alkalmazásomba bekerült a december 26.-a is, 55 nap van még addig.

Akkor indulunk el Stockholmba, a 3 kissráccal. :D

Tervben volt ugyanis egy téli kimozdulás, egyfajta Karácsonyi ajándékként a 3 fiúnak (meg nekünk persze).. a tervben az szerepelt, hogy lássanak havat Karácsonykor. Beni nem is emlékszik arra, hogy milyen a fehér Karácsony..Marcinak, Jancsinak is csak halvány emlékei vannak.
Azt terveztük, hogy Szlovákiába elmegyünk velük: elrepülünk Bp-ig, ott kocsit bérlünk és fel a Tátrába. De a pénztárcánk véges, így ez elméletben hiába hangott jól, olyan árak vannak (nyár óta voltak már szállások lefoglalva a booking-on), -legfőképp a repjegy árak-, hogy elúszni látszott az egész. Mert repjegyet csak a beiskolázás után mertünk venni, mert mindig van valami.. és nem mellesleg le kellett meccselnem, hogy akkor két hétig szabadságon lennék Karácsony-Újév környékén. Mindezt a múlt héten sikerült elintéznem a főnökömmel, de addigra a bp-i jegyárak már jócskán túlmentek azon az árkategórián, ami belefért volna nekünk.
Nézegettük aztán Norvégiát is, és bár viszonylag olcsón el tudnánk oda jutni, csak a szállás árak vannak elszállva..
Na, a lényeg, hogy belefutottunk egy tök jó szállásba Stockholmban, aztán találtunk "okés" repjegyeket is, így december 26.-ától 31-ig elmegyünk Svédországba. 
A repjegyeket megvettük a hétvégén, SAS-sal megyünk és Norwegian-nel jövünk haza. Persze simán lehet, hogy nem lesz hó..:D De reménykedjünk.
Azóta már találtunk vonatjáratot Oslóba, így ha minden jól megy, akkor egy napra átvisszük a srácokat oda is. 
Sőt, Alan régesrégi ismerőse, akik Stockholm mellett élnek, otthon lesznek a két ünnep közt, így őket is meglátogatjuk.
Tök jó lesz. :D 

2 megjegyzés:

Lazac írta...

Hűűűűűű!!!! Ez tényleg nagyon klasszul hangzik.:):) Képzeld bennem is megmozdult megint az utazási génem :D:D:D:D És most keresek ilyen karácsonyi-újévi utat magamnak. Toszkánára gondoltam, bár ott már jártam párszor, de kimaradt mindig eddig Cinque Terre és az egyik ilyen évvégi úton oda is el lehetne menni. Szóval most már csak lóvé kéne :D:D:D:D

Verus írta...

Húha, ez is nagyon ígéretesnek hangzik! Drukkolok hozzá! :*