2013. augusztus 28., szerda

nyár vég


Ma Karinak hivatalosan elkezdődött a suli. Persze ez most nagyon laza év lesz neki, nem fog pl. házit kapni. Hogy ne essen ki a tanulásból, kitalálták Tomival (aki meg nem költözik el, hanem innen fog Dublinba járni), hogy elkezdi a bioszt tanulni-Tomitól. Íg jövőre, illetve az azt követő érettségi évben kicsit kevesebb teher lesz a vállán.

A kissuli hétfőn nyit, mi addig meg szelektálunk és vásárolunk.
Ui nem voltunk hajlandóak most sem már júliusban bevásárolni a szeptemberi iskola kezdésre. Mivel itt a tankönyárban (€75/gyerek) benne vannak a füzetek is (azt is a sulitól kapják a fiúk, meg a mappákat, meg a rajzlapot, meg a gyurmát-festéket), így csak a kinőtt ruhák-cipők illetve a fogyó-kopó dolgokat kell megvenni. 
Marcikánk igen diszkrétet nőtt a nyáron. Ugye 10 éves múlt, de már 151 centis, a lába pedig 38 és feles lett. Nyár elején, májusban mértük, akkor 146 centi volt. (és 36-os lába)
Neki mindenképpen kellettek új cuccok, Jancsinak csak gatya (mondjuk ez neki az utolsó éve, így nem áll nagyon szándékunkban semmit venni, ami emblémás), és Beni meg nagyon nem tudott vigyázni tavaly a cuccaira, így a pulcsiját elhagyta az usziban, a nadrágja meg kiszakadt.. a lényeg sajnos az, hogy a €46-s tracksuit-ból kellett két garnitúra.
Holnap még cipőket veszünk (úgy néztem, hogy nem ússzuk meg két pár cipő per gyerek alatt.. kell egy fekete bőr az egyenruhához, meg egy edzőcipő a tréningruhás napokra, plusz egy stoplis a füves játékokhoz), meg Beninek egy táskát. (tavaly Marcitól örökölt tasival járt, de 3 évnyi iskolát sajnos már nem bírt tovább az sem.)
Tegnap kaptunk egy sms-t az igi bácsitól, hogy alig várja a hétfőt, és reméli, hogy mindenkinek jól telt a nyara. Kedves gesztus.

Tominak szeptember 11.-én 3 napra be kell költöznie a campus-ra, (ez az ösztöndíjasok összejövetele), ami egy extra fejtágítás lesz, ui. a Fresher's Week 16.-án kezdődik csak.
Addig is a barátaival tölt nagyon sok időt, (hol itt vannak nálunk, hol meg edzenek, és hát persze, hogy buliznak) ugyanis a 6-os fogatból mindenki más-más városba megy tovább, ritkán fognak csak találkozni.

Hannus a 3 hetes madrid-i nyaralásán van, két naponta jelentkezik: él, boldog, és minden ok. :D

Az elmúlt 2 hétben, szinte minden nap sikerült kivinni bicajozni a 3 kissrácot a parkba, és kosarazni is eljutottunk, csakhogy még teljesebb legyen a nyári szünet.





Nincsenek megjegyzések: