2024. február 3., szombat

Hosszú hétvége

 Vártam már, mint a Messiást, ezt a hosszú hétvégét. 
Tavaly óta van ez az extra februári munkaszüneti nap, és nagyon jó, hogy lett.
Valahogy a januári végetnemérő, unalmas és fárasztó munkanapok/hetek után kifejezetten jól esik ez a szabad hétfő.
Nagy terveink nincsenek a hétvégére, Jancsi vett magának egy új szekrényt, azt fogja Tomi segítségével összerakni, a régieket meg szétszedik, és Alan meg majd feldarabolgatja tűzifának. (De lehet, hogy ez inkább tavaszi munka lesz, kint a kertben, majd meglátjuk.)
Az idő most enyhe, de esős, és állítólag van rá esély, hogy újra téli hideg jön a jövő hétvégén.
Sütik terén sem vagyok nagyon aktív, úgyhogy  mára kolbászkrémes csigát terveztem, holnapra sváb kiflit. (Karácsony előtt hozott B egy hatalmas adag házi kolbászt és zsírszalonnát, hogy megköszönje Alannek a fordításokat/segítséget, úgyhogy azóta abból csináljuk az összes kolbászos kaját, meg csináltunk házi zsírt/töpörtyűt, szóval minőségi cuccokból fog készülni mindkettő)

Beninek javában zajlik a próbaérettségi, és bizony nem könnyű, pláne, hogy olyan témakörök is felmerülnek, amit még nem is tanultak (és amúgy €150-ba kerül a vizsga).. szóval az érettségiig hátra lévő időt csórinak jól be kell osztania. Pl kémiából tuti, hogy korrepetálni kell. Ui már az év elején kiderült, hogy a tavalyi tanár egész évben nem az emelt szintű kémiát tanította az osztálynak, az idei tanáruk talán Tomival vagy Hannával járt egy osztályba és a gimiben nem is tanult kémiát.. öö.. izé.. plusz Beni szerint disz-es és nem tudja leírni/felolvasni rendesen az anyagot.. nem az a baj, h ilyen a tanár, de miért pont egy érettségiző osztályt adnak neki..(Kari bevállalta zoom-on, Marci ugyan itt van házon belül, de Beni szerint nem érti, hogy mit nem ért.. jelentsen ez bármit is.) 

Ha már Beni: tervben volt, hogy a 18. szülinapjára elvinné Kari, Marci valamelyik magyar meccsre az EB-re.. bejelentkeztünk a jegylottóra az uefánál kb 20-an, de végül senki sem kapta meg a lehetőséget, hogy jegyet vegyen. Lesz állítólag még egyszer márciusban jegyárusítás, de gyaníthatóan száz felett lesz egy jegy, annyit meg azért nem akarnánk kifizetni. 
Szóval Kari feldobta, hogy akkor elmehetnének helyette valamerre. Úgyhogy ezt tervezzük. Jelenleg Nizza/Monaco/Cannes? a befutó, de még nincs semmi végleges.

Mimivel rendszeresen facetimozunk, igazi mosolyalbum az a kislány. Már két hónapos is elmúlt, túl van az első oltásán, már kétszer u-bahn-ozott.. szóval szépen cseperedik, fejlődik. 💝


2 megjegyzés:

Lazac írta...

Csóri Beni, azért ez így mekkora szívás neki! De megugorja, ebben biztos vagyok, mert ilyen gének vannak benne is. ♥♥
Mimike nagyon kis cuki lehet. ♥♥
Nekem tetszik A B tervetek is, úgyhogy hajrá! :)

Verus írta...

Köszi, noszogatjuk is a gyereket, mert azért kell őt.. és ami nem érdekli, az nagyon nem érdekli.. lol
Mimi egy tündérke 🥰🥰