2024. január 30., kedd

Január vége

 A múlt hetünk izgire sikeredett.. szerdán hajnalban Marci jött le a konyhába előbb, mint mi és mondja, hogy áll a víz a mosogató alatt.. folyik a víz a főcsapból.. de ha elzárjuk akkor is.. bakker..
Gyorsan alá tettünk egy csokisdobozt, 15 perc alatt megtelt. Még így hajnalban írtam a tulajéknak, hogy qrvára sos-be jöjjön ki valamelyik dope és csinálja meg.. de éreztem, hogy ezek erre is szarni fognak, úgyhogy a munkahelyen a mindenes Jimmy-t megkérdeztem, hogy tud-e vmi szakit helyben, aki akár aznap ki tud jönni és kicserélné a főcsapot. Persze, hogy tudott. Abban maradtunk a pasival, hogy ha délelőtt nem jelentkeznek a tulajék, visszahívom és megdumáljuk, hogy mikor tud kijönni. Hiába hívtuk őket, telefon kikapcsolva illetve a vonalason a demens nővel lehet beszélni, aki ki tudja, hogy átadja-e az üzenetet.. 
2-kor küldött egy sms-t a tulaj, hogy az új szerződés értelmében a helyi tanács dolga megcsinálni a csapot.. ok, akkor hívtam a helyi fickót, hogy jöjjön, mert itt csak totojázás van.. ő megcsinálta, €40-ért. 
A tanácsot emailben érdemes zaklatni, mert a szó elszáll ugyebár.. hogy akkor hova is küldjük a számlát? .. másnapra megkaptuk a válasz emailt, hogy persze a tulaj dolga megcsinálni mindent, ami a házzal kapcsolatos. És erről írnak is neki egy figyelmeztető levelet. 
Szombaton (!!) délután begurult egy kocsi a házunk elé, Dope1 kiszállt, hogy akkor jött megcsinálni a csapot. Persze a pénzt nem fizették ki. 
De ha már itt volt ez a nyomorult, odarángattam a kerítéshez, hogy ez tényleg ki fog dőlni.. ok, akkor majd nyáron csinálnak valamit. Na, hát ez van, ilyen szuper tulajaink vannak. (De nem, nem akarunk házat venni itt, inkább megküzdünk időnként ezekkel.

A hétvégénk olyan lazulósan telt, sütöttünk-főztünk, ettünk-tévéztünk, este meg kártyáztunk. Jancsi hozott Németországból egy új kártyajátékot, nagyon jó, tetszett mindenkinek.

Hétfőn meg beújítottuk a tévénket, ezen van már minden más app, nem csak a netflix, állítólag hangvezérléssel is működik, nem tudom, még nem próbáltuk ki.. ja netflix: megnéztük a Greatest night in pop/a popzene legjobb éjszakáját.. ajánlom, nagyon érdekes a dal háttere.

2 megjegyzés:

Lazac írta...

Azért az a jó a rosszban, hogy bár nem jönnek ki, ha gond van, de nem is bacogtatnak Benneteket máskor sem. :) Milyen lenne már, ha mondjuk hetente megjelenne az egyik vagy mindkettő húgyagyú intézkedni a semmire. :):)Így meg tudod mire számíthatsz velük kapcsolatban.
A filmre rá fogok keresni. :):) Én most előfizettem a SkyShowtime-ra is, azon is vannak jó filmek. Egy sima mozijegy áráért azért havi szinten tudok nézni filmeket. :)

Verus írta...

Pontosan ezt szoktuk mondani, hogy legalább nem csesztetnek mindenért, kicsit a miénk lehet a ház, oda fúrunk lyukat, ahova akarunk, azt csinálunk kb, amit akarunk. (Sógoroméknak engedély kell, ha egy képet fel akarnak fúrni..)
A film egy doku film, a we are the world dal háttérsztorija. Nekem tetszett.