2023. október 27., péntek

Jancsi diplomaátadója

Tegnap Jancsi is átvehette a diplomáját, szerencsére mindannyian el tudtunk menni az ünnepségre.
Nagyon hosszú napunk volt, mert ugyan az átadó 1-kor kezdődött, de Tomi és Marci a hajnali vonattal mentek fel Dublinba, (Tomi egy fél napot dolgozott, Marci addig meg elment Karihoz, segített neki elhozni a parkolóig a táskáját) és mi is már 6-tól készülődtünk, 8 után indultunk és 11-re értünk oda a Trinityhez közeli parkolóhoz, ami nem extrém drága.. a 125 km-t 3 óra alatt tettük meg, Kildare után már nagyon erős volt a forgalom, de Palmerstowntól kb lépésben tettük meg az utolsó 10 km-t. Most is leírom: rühellem Dublint lol
A parkoló tele volt, úgyhogy egy másikat kerestünk, de addig Jancsit már kilöktük, hogy menjen és intézze a talárt/sapka bérlést plusz a hivatalos fotózást. Beni és Kaci velünk jöttek a kocsiba, és miután Marci és Kari is befutott, együtt besétáltunk a campusra és beültünk egy kávézóba, ott megvárva Tomit.
A ceremónia időben el is kezdődött, de mivel 120-an kapták meg a diplomájukat, jó másfél óráig tartott. A hall tömve volt, mi már csak a fal mellé (és szinte rá a csőradiátorra) tudtunk ülni, Alannek kb égési sérülései lettek, mert fél fenéknyi székeket tettek be, és már kellemetlenül egymáson ült mindenki.
A pc-ség jegyében már nem az elért eredmények alapján hívták ki a fiatalokat, hanem névsorban, így Jancsi a legutolsó 6-osban volt. Viszont a nevét tökéletes ejtették ki. 

Az ünnepség után volt egy állófogadás, itt ettünk-ittunk, majd szétváltunk és Tomi/Beni/Marci vonattal elindultak haza, mi pedig bevetettük magunkat a csodálatos dublini dugóba és immáron már közel 4 óra alatt értünk haza. 
Tomi és Kari felajánlották, hogy vagy foglalnak asztalt Dublinban és ott eszünk vagy ha hazaértünk, rendelnek vacsit. Jancsi az utóbbi mellett döntött, hál'Istennek. 
Hazaértünk, pezsgőt bontottunk, vacsiztunk, és ugyan én hamar kidőltem, de a többiek hajnali egyig beszélgettek. 
Nagyon szerencsések voltunk, egész nap nem esett, csak, mikor már a kocsiban ültünk, úgyhogy tudtunk benti és kinti fotókat is csinálni.





















2 megjegyzés:

Lazac írta...

Nagyon szép család vagytok! ♥♥♥
Gratulálok Jancsinak és persze Nektek szülőknek is, mert ez csapatmunka volt ismét! ♥

Verus írta...

Nagyon kedves vagy Lazac 😘💝💝