2021. november 20., szombat

Visszaszámolunk

 Ez a hétvégénk sem a nyugiról, lazulásról fog szólni.. 

Beni a cserkészeknél belenőtt a venture (magyarul Kósza) korosztályba és most ők meg a nála idősebbek elmennek ma kempingezni. Igen, november közepén, talaj menti fagyokkal megspékelve.
Persze, hogy elengedtük, de emiatt autózunk ma is, 50 km-re van a tábor tőlünk, na meg holnap is, hogy összeszedjük.
Plusz Jancsi bevállalt (a múlt vasárnap is volt) holnapra egy kisegítő mosogató állást egy pubban, ami persze az ellenkező irányban van 15 km-re tőlünk. 

Benit felszereltük ezermillió polár cuccal, felhatalmaztam, hogy ma nem muszáj fürdenie este, majd kiáztatjuk itthon holnap. A program jól hangzik, klasszikus cserkészkedős. Íjásznak, kötélen egyensúlyoznak, vmi cornhole nevű, babzsák dobálós játékot játszanak majd, na meg persze tüzet raknak, sütnek-főznek. Beni visz gitárt is, meg vki más is, úgyhogy nem félek, hogy unatkozna majd. 

Marci karácsonyig dolgozik, közös megegyezéssel kilép utána, az olasz főnök azt akarja, hogy többet dolgozzon, de ő meg érettségire készül, tanulnia kéne.
A héten regisztrált a felvételi oldalra, lassan kitalálja azt is, hogy mire is akar jelentkezni.

Közben addig szarul vagy szorul a helyzet a szlovákoknál, hogy úgy döntöttünk, inkább megyünk Bp-re kapásból, átfoglaltuk a jegyet is. 
És végül a sértődéseket elkerülendően Alan nagybátyjáéknál szállunk majd meg. A pozsony-bp vonatjegyet bebukjuk viszont, mert nem visszatéríthető. De ez legyen a legnagyobb veszteségünk. 
Befoglaltunk autót is arra a 4 napra, és őszintén: jobban örülünk, hogy így alakult. 
2 hét és megyünk. 

2 megjegyzés:

Lazac írta...

Remélem nálunk azért nem lesz ennyire durva a helyzet, de mindenhol a környező országokban durván szigorítanak. Az osztrákok pl 2 hétre teljesen izolálják magukat...egy agyrém már ez az egész tényleg. :( Én is lemondtam az erdélyi szilveszteri utat, tök felesleges izgulni mi lesz, inkább maradok itthon.

Verus írta...

Ja, képben vagyok én is a hírekkel. Sztem ez már túl drasztikus.
Mi ugye haza-haza megyünk, magyar állampolgárként, így bármennyire is szigorítanának, jogunk van belépni az országba. Míg másutt csak turisták lennénk.