2021. november 14., vasárnap

November közepén

 A múlt hétvégénk izgin indult.. Alannél volt a kocsi csütörtökön, ilyenkor meló után ő szed össze.. hazafelé jőve a kocsi borzasztó hangokat adott ki, és megszűnt a kormányszervó. Begurultunk épp a ház elé, motorház fel, megnézte: elfolyt az összes szervó olaj. Fasza. 
A szerencse a szerencsétlenségben, 1. hogy mindannyian képesek vagyunk kocsi nélkül létezni, 2. a szerelőnk még pénteken rá tudott nézni, 3. nem volt komoly baja, csak egy cső durrant szét, még aznap vissza is kaptuk a kocsit.
De.. ez a szitu beindított egy agymenést, a kedvencünket: mi-van-ha. 
És odáig jutottunk, hogy nem kéne saját kocsival mennünk nyaralni. Mert persze, jó, meg megbízható, meg minden, de a jövő évi nyaralás az olyan igazán kiszámolt lenne, sok mozgási lehetőség nem lenne már benne, a kompjegyek ára miatt legfőképp. És ha Franciaország közepén elszáll egy ilyen cső, tuti, hogy nem egy 50-esért csinálja meg a Pierre nekünk. 
Úgyhogy tök jó, gyárthatunk újabb és újabb nyaralós verziókat. Tulajdonképpen, szerintem ez a legjobb része, a tervezgetés. És azt bírom magunkban, hogy mindegyik verziót nagyon meg tudjuk szeretni. 

Ha meg már tervezgetés: 3 hét múlva megyünk Pozsonyba. Elkezdtem olvasni az egyik szlovák online újságot, hogy mi a covix helyzet, mire számítson az ember. 
Ott mindenféle szín besorolást kapnak a járások, attól függően, hogy milyen a fertőzöttség. A fekete járásokban kb semmit sem lehet csinálni, kijárási tilalom ugyan nincs, csak javasolják. Úgyhogy erre a city-breakre is csináltunk egy zsé-tervet, mi-van-ha: befeketül Pozsony és mondjuk a szállodák is bezárnak. 
És addig-addig aludtunk rá a Zsé-tervre, hogy azt lett az A-variáció. Úgyhogy megyünk Bp-re, a karácsonyi vásárba juhéjj 🥰
Tegnap megvettem az IC-jegyeket Pozsony-Bp és vissza vonalra, így a repjegyek plusz a vonatjegyek ára is jóval kevesebb, mintha Bp-re repültünk volna kapásból. (€164 kettőnknek az egész útiköltség.) A pozsonyi reptérről az uber egy 10-esért visz be a főpályaudvarra és vissza ugyanez. De ez a pozsonyi szállásnál is bele volt kalkulálva.

Amúgy idehaza már nagyban készülődnek a srácok a karácsonyra, Marcika is kereső ember lett, így ő is beállt az ajándékvásárlók közé. És mivel nincs bankszámlája, rajtunk keresztül veszi meg az ajándékokat, öröm látni, hogy milyen szeretettel és izgalommal teszi mindezt. A minap shoppingolni is eljött, és mutogatta, hogy akkor ezt a Tominak/Jancsinak venné, mit gondolunk róla.. Larsienak is vett egy nem-gumikacsát (a gumijátékokat le kellett tiltani, mert egyszercsak megeszi. Minap is hónapok óta megvolt az egyik gumijátéka, erre megette.. és 2 napig hányt.)
Beninek is van munkája, de az csak nagyon keveset fizet, én ugyan mondom neki, hogy ne költse el azt a kis pénzét, de ő is nagyon-nagyon szeretne ajándékozni. 
Be kellett neki is regisztrálnia az adóhivatalhoz, így mostmár mindenki adózó állampolgár lett a családból. 
Hannáékról viszont nincs hír még, hogy tudnak-e jönni vagy sem.. nem örülnénk, ha még egy karácsony kimaradna.


Az idő meglepően enyhe, napokon át nem kellett fűtés, olyan meleg volt az idő. Most is csak light üzemben megy, ahogy mondjuk szeptember végén szokott. Ennek köszönhetően viszont előbújtak a legyek, darazsak: fura november közepén darazsat csapkodni. 
És a hálószoba ablakunk előtt álló fa is még tele van levéllel, ilyenkorra szinte kopasz az összes fa a házunk előtt (és az összes qrva falevél a mi kocsibeállónkon landol, amit nekünk kell összekaparni



7 megjegyzés:

Lazac írta...

Úgy szeretem olvasni, amikor a családról, a fiúkról írsz ♥♥♥ Nagyon szívet-lelket melengetőek ezek a bejegyzések, és hát a neveléseteknek itt csúcsosodik ki az eredménye. Imádom család vagytok! ♥♥♥
Örülök, hogy mindig van valami más terv is, mert ennek lennie kell. És akkor még Bp-re is jöttök ismét, de jó ez is. ♥
Remélem Hannáék tudnak utazni idén, bárcsak így lenne! ♥

Verus írta...

Köszi Lazac!
Ha nem fogunk semmit sem tervezgetni, akkor az azt jelenti, hogy meghaltunk 😜😂😂

Lazac írta...

Tegnap olvastam, hogy a Vörösmarty térre csak védettségivel lehet majd bemenni, de nektek van biztosan unios igazolásotok, úgyhogy nem lesz gond. :)

Verus írta...

Köszi, épp tegnap olvastam én is. ☺️ Van, perszehogy.

Agyrágóbogár írta...

Csak Romániába ne menjetek, mert ott az uniós igazolvány nem jó :)))

Verus írta...

Na, oda tuti nem megyek. 2018 nyarán bejártuk a fél országot, és nekem egy életre elég volt Romániából. (Meg Bulgáriából is )
Amúgy végülis egy eu-s országban miért is lenne érvényes az eu-s covid igazolvány.. pff.

Agyrágóbogár írta...

Mi azt szoktuk mondani, hogy csodaszép hely, kár, hogy lakva van...