2021. november 26., péntek

November rain

 * ami amúgy egy nagyszerű dal a Guns N’ Rosestól 

No, mára ideért a hideg esőt, szelet, jeget hozó Storm Arwen. Skóciába havat is vitt, ide csak a sarki hideget, meg az esőt.
Kariék meg ebben az időben repülnek el Lengyelországba és szegény Eoin sem bírja annyira a repülést. (Kb mint én) 

Mára egyre több házban áll a karácsonyfa, (ma lesz a Toy Show a tévében, ami a karácsonyi szezon nem-hivatalos megnyitója az íreknél, kisgyerekeseknek kötelező nézni, de nagyon sok FiFe is emiatt hazautazik, hogy együtt nézzék a szülőkkel, ilyenkorra feldíszítik a lakást, karácsonyi pulcsiban/pizsiben nézik az egész estés tv-showt. Mi addig néztük, míg kicsik voltak a fiúk), és emiatt persze mindenkinek nagyon sarkos véleménye van, hogy mikor is KELL a karácsonyfát felállítani. Őszintén, ki a búbánatot zavar az, ha szomszéd feldíszíti/nem díszíti fel a fáját. 
Én karácsony-párti vagyok és pl nagyon örülök, hogy nem tartjuk a magyar bevett szokást, hogy 24.-én délelőtt állítjuk csak fel a fát. 
Mi általában Alan szülinapja után díszítünk, addig max csak az ablakokba teszek ki fényt. Tavaly előrehoztuk advent első vasárnapjára, mert a lockdownban legalább  kis extra fényt és örömöt hozott. Idén meg szintén így lesz. Ui. a fa állítás, díszítés közös meló, és a mostani hétvégénk lesz olyan, hogy senki sem dolgozik, nyugi lesz, ráérünk a lakást kitakarítani és feldíszíteni. 
Szóval tök jó kis hétvégénk lesz, ennek is meg van a maga bája.

Beninek amúgy a múlt hétvégén nagyon jól sikerült a táborozás, igaz konkrétan egy szemhunyásnyit sem aludt, így miután evett és jól megfürdött, délután fél 5-kor felborult, mint a büdös bogár és másnap 7-ig aludt. Azt mesélte, hogy hajnali 3-ig kosaraztak, meg bújócskáztak is (ez egy régi apácazárda volt, meg kisiskolaként is működött mielőtt a cserkészekhez került az ingatlan.) 

És: bíztató hír, hogy Hannáék megvették idefelé a jegyeket, így ha minden igaz, akkor jönnek haza Karácsonyra.
Ők ma meg Karlovy Vary-ba utaztak el a hétvégére, ott már havazik is. 



2 megjegyzés:

Lazac írta...

Wow, Karlovy Vary az évnek ebben az időszakában is gyönyörű lehet. Volt egy film ami ott játszódott télen, hóban, imádtam. :) Azt hiszem Utolsó vakáció volt a címe és Quenn Latifa meg Gerard Depardieu voltak a főszereplők. Én nyáron voltam ott, de akkor is csodaszép volt. :) Örülök, hogy Hannáék végre haza tudnak utazni Karácsonyra, így lesz teljes az ünnepetek. Reméljük Kariék is jól érzik magukat majd Lengyelországban és hamarosan ti is indultok Bp-re. :) Beninek biztosan nagy élmény volt a tábor. :)

Verus írta...

Jaj, az a film a családi kedvencek egyike! Beni meg is ígérte, hogy elvisz majd minket a Pupp Hotelbe. Mi 2019 nyarán terveztük volna, hogy odamegyünk, (mmint nem a Pupp Hotelbe, hanem Karlovy Varyba, mert az qrva drága, és bakker dress-code is van, nyaralós cuccba be sem engednek) de akkor törték fel a kocsit az Örs Vezér téren, benne volt Alan laptopja, benne a nyaralási tervekkel (plusz a kocsi pótkulcsával), így nem mertünk kockáztatni, hogy valahol egyszercsak kilopják a kocsit is a seggünk alól. Így Karlovy Vary csak egy álom továbbra is, de ahogy a mostani benzinárak (emiatt a kompárak is) elszabadultak, egyre távolibb álom lesz, mert egyre kisebb az esély arra, hogy kocsival menjünk nyaralni.
Kariék sikeresen landoltak tegnap este, köszi, kerek 4€-ért vitte be őket a taxi a szállodába.