2021. augusztus 13., péntek

Vissza a mindennapokban

 .. Túléltem az első munkás hetet. Jellemző adat: a kirándulós, nyaralós heteken a lépésszámom napi átlaga így alakult: első héten West-Corkban 4825, második héten (vegyesen West-Cork meg az itthoni szülinapozás) 3070 lépés/nap, a múlt héten, mikor autós túrára mentünk 2109 lépés/nap volt az átlag. Ezen a héten 9700 lépés/nap az átlagom eddig. Csoda, hogy esténként úgy felborultam, mint a büdös bogár? 😅😝
Nemcsak fizikailag volt nehéz, hanem mentálisan is: a főnököm vesztét érzi, reményeink szerint jövő áprilisban nyugdíjba megy, és olyan, mint Jakyll és Hide. 
Kiszámíthatatlan, hogy mikor milyen kedve van, jellemzően harapós, és én ezt nagyon utálom. 
Múlt vasárnap ugyanis úgy döntöttünk, hogy hazamegyünk Bp-re szeptemberben 5 napra. Édeskettesben, az apropót Alan 30 éves osztálytalálkozója adta, amire majd elmegy, de úgy tervezzük, hogy romantikusan bejárjuk újra kamaszkorunk “nagy” helyeit, meg turistáskodunk is egy nagyot. Meg is vettük a repjegyeket, de csütörtökig lestem a főnököt, hogy mikor tudom “kikérni” az egy hetemet. 
De sikerült, úgyhogy nagyobb izgalommal várom így a szeptember végét.

Közben alakul az oltás nálunk nagyon, Beni korosztályát is be lehetett már regisztrálni a héten, szerda este meg is tettük, másnap meg is kaptuk az időpontot, holnap délutánra, Nenaghba. Ide nekem is be kell mennem, ezért úgy tervezi a kormány a 12-15 évesek oltását, hogy estére vagy hétvégére kapja a gyerek az időpontot, hogy a szülőknek emiatt ne kelljen még extra szabadnapot kivenni.
Közben meg a Pfizer második oltását újra 21 napra adják, így Jancsival meg hétfőn mehetünk (Marcit még nem tudom, mert dolgozik a gyerek, de szerintem ő akkor vasárnap/hétfőre fog kapni.. ha így lesz, a hétvégénk az oltás körül fog zajlani.) 

Marci teljesen megfertőzte a horgászattal mindkét fiút. Marci barátai is horgásznak, és mostmár mindhárom fiú. Van egy tabellájuk, hogy ki mennyi halat fogott. Marci elég jól állt, míg Beni egyik nap kölcsönkérte a botját, és egy pár órás horgászat alatt nagy hirtelen fogott 9 halat. Akkor azt hittem, hogy Marci beb..sza a sarokba a botot, de nem. Ugyanolyan lelkesedéssel megy, szabadnapján reggel 6.30-kor már kint lógatja a botját. Közben vett magának egy profit, a régit meg Beninek adta. Jancsi akkor horgászik, mikor Marci dolgozik, de most tervezi, hogy ő is vesz egy botot.
Nem tudom, hogy ez honnan jön, mert Alant ezzel lehet kikergetni a világból, én meg kb kisgyerekként horgásztam utoljára. 
Amúgy ők csak sporthorgászok, visszaengedik a halat, igaz, itt a mi tavunknál kötelező is, az engedélyben külön ki is emelik. (Jellemzően volt egy hazánkfia a tónál, aki kifogott kishalakat megölte, azzal fogott csukát, amit szintén megölt és hazavitte.. mondjuk van egy gusztusa, mert hogy ha lehetne, sem engedném nekik, hogy ebből a tóból kifogott halat egyenek, ui nem igazán van a környékbéli tanyasiaknak zárt szennyvíztartályuk.. el lehet képzelni, hogy hova szivárog a cucc..)


A hétvégére sok mindent nem tervezünk, ugye hozzuk-visszük a gyerekeket oltásra, meg kicsit lábat is lógatnánk.. kb ilyen izgalmaknak nézünk elébe.

Update: Marci is hétfőre kapott időpontot, de ő 10-re, Jancsi meg délután 3-ra. 

2 megjegyzés:

Lazac írta...

De jó, hogy itthon tudtok tölteni pár napot, kettesben. ♥♥
Remélem nagyon jól fogjátok érezni magatokat. ♥♥
A horgászat az szenvedély, nálunk apám volt nagy horgász, gyerekkorban én is. Most meg a vőm a Zolcsi űzi ezt a fajta időtöltést, de más nem a családban.:):)

Verus írta...

Én is örülök neki! Bízom benne, hogy jó időnk lesz és tudunk majd csavarogni.