2021. január 29., péntek

LD 3.4 - a mindennapok semmiségei

 A múlt hétvégi hosszú hétvége után újult erővel vetettem bele magamat a munkába (ja, nem) de kellemes meglepetésként ért, hogy minden egyes embernek lefelezték a munkaidejét, “pod”- okba csoportosítottak, hogy minél kevesebb emberrel találkozzunk. (Igen, mindezt most, így a pandémia 10. hónapjának közepén.. lassú reagálásúak.. mert amúgy meg épp azon agyaltam a múltkor, hogy hogy ha engem megkérdeznének, hogy kik a kontaktjaim - az itthoniakon kívül- akkor ugye van a 20 közvetlen kollégám, plusz akik az étterembe jönnek és esznek-isznak, ez mondjuk a múlt héten volt 100 extra ember..) na szóval a lefelezés miatt ezen a héten dolgoztam hétfőn-kedden-szerdán, a jövő héten meg majd csütörtökön és pénteken. Így most van egy hét szünetem ismét.. 
Így aztán megint belefogtam a sütögetésbe, persze mindezt úgy, hogy mi ketten Alannel tartanánk a kitűzött terveket. De hát nem csak mi vagyunk, van a 3 fiú, akiknek én vagyok az anyjuk, és akiknek időnként (főleg, ha ennyi extra ideje lett hirtelen a mamának) kényeztetés is kell. 
Úgyhogy szerda este bedagasztottam egy adag tésztát és tegnap reggel isteni finom vajas kiflit sütöttem nekik a reggelihez. (Itt azt sem lehet kapni..)  




Ma extra nagy adag bécsi rakott túrós palacsintát kaptak a húsleves mellé, és a hétvégére tervben van egy biscoff rocky road is. 
A múlt hétvégén a farsangi időszak és a lidl lengyel napjai miatt csináltam túrófánkot, azt hittem, hogy kicsit sok lesz, de estére úgy elfogyott, mintha sosem lett volna.


Közben kinyújtották a lockdownt március 5.-ig, a vakcinázás körül itt is megy a b@szakodás, kezdjük belátni, hogy bár még csak január vége van, de egyre kisebb az esély arra, hogy mi nyár elejéig be legyünk oltva. Beni meg végképp nem, hiszen ő 18 év alattiak körébe tartozik, konkrétan utolsók a listán. Úgyhogy a külföldi nyaralásnak szájé.. azt hiszem. 
De Európa egyik legszebb országában élünk, sok ezer felfedeznivaló van még itt is, úgyhogy most van időnk, rengeteg, újra tervezgetni, hogy ha így lesz, akkor hogyan legyen. 

A héten Julie, Eoin anyukája osztotta meg, hogy az RSA oldalán ingyen lehet rendelni fényvisszaverő mellényeket, úgyhogy hétfőn rendeltem is mindenkinek, tegnap meg is kaptam. Volt egy vagy kettő, de pl a kabátomra már nem tudtam felhúzni és itt a Cloonee road-on kell, főleg, ha szürkület van. Illetve nekem nincs olyan bringás dzsekim, ami uv színű lenne. 

Holnap este színházba megyünk.. ok, online, de akkor is. 
A Vígszínház Dzsungel könyvének lesz a 25. jubileumi élő előadása, azt fogjuk megnézni a srácokkal. Ami miatt nekünk a szívünknek kedves, az az, hogy mi ott voltunk a Pesti színházban a bemutatón ‘96-ban, a kis 3 éves Hannussal, akinek ez volt az első színházazása. Alan jó barátja, Hannus fogadott keresztapja, volt végzős színész a Hegedűs D osztályában, ő is szerepelt benne. 
Jaj, várom nagyon. 

A -és nagybetűvel- A nagymamám tegnap lett volna 94 éves. Annyira szerettem.. 62 évet élt csak szegény. Nem volt az a klasszikus nagyi, 60 éves koráig dolgozott, gyári munkás volt, de mivel özvegy volt és csak apám volt az egyetlen gyereke, minden hétvégéjét velünk töltötte. A vasárnapi rántott hús és máglyarakás az mindig Rá emlékeztet. Csak ő vitt minket az öcsémmel el az Állatkertbe, a Vidámparkba, a Libegőre, az úttörővasútra, a Fogaskerekűre, vonattal vidékre, az öreglány barátnőihez... Azt rettentően sajnálom, hogy a mi gyerekeinknek nem jutott ilyen nagymama. Meg azt is, hogy sosem látta, hogy milyen kis klassz családom lett. 

3 megjegyzés:

Lazac írta...

Először a tésztáidat akartam megdicsérni, de az utolsó bejegyzésednél lúdbőröztem és a könnyem is kicsordult. ♥♥ Remélem egyszer majd az én unokáimnak is így fogok eszébe jutni, ilyen jó emlékekkel. A nagymamád, ha lát ( szerintem egy felhőn ülve vígan lógázza a lábát és figyelemmel követ) biztosan rém büszke Rád, mert annyira szuper családot hoztatok létre. ♥♥
Visszatérve a tésztákra, mindkettő nagykönyvi! Csak gratulálni tudok, mert csoda szépek és biztosan ugyanilyen finomak is, szinte kelletik magukat a képről. Nagyon ügyes vagy, tényleg csodaszépek lettek. ♥
Én sem tervezek még semmit sem a nyárra, hiába fogok oltásra kerülni sztem egy hónapion belül, de még ki tudja mi lesz ugye? A lezárások, a korlátozások csak akkor lesznek feloldva, ha már elég embert beoltanak, az meg, ahogy írod is, nem igen várható ősz előtt. Úgyhogy várunk, kivárunk. :*

Verus írta...

Köszi Lazac.💝💝 Mindent. 💝
A Te unokáid ezertutira így vagy még ígyebbűl.. 💝 Te az abszolút szupernagyi vagy, olyan sok szuper élményeitek vannak már most az unokákkal.
A tészta dicséreteket külön köszi, jól estek a kedves szavaid.
Mi ugyan elkezdtünk tervezni, mert hiszem, hogy nyárra ugyanúgy lazít majd minden ország, mint tavaly (de fura 2020-ról múlt időben beszélni) és akár tarthatóak is lettek volna a kitűzött tervek, ha.. ha..

Lazac írta...

Ó, köszi szépen, most megint meghatódtam..szipp és hüpp ♥♥♥
Minden vágyam az, hogy az unokáimban hagyjak magamból valami emléket, amire jó lesz majd nekik visszagondolni ♥ Nekem ez sajnos nem adatott meg egyik nagyszülőmmel sem. :(