2021. február 7., vasárnap

6. hét? De kiszámolja..?

.. komolyan egybefolynak a hetek, és most jöttem rá, hogy december 28.-a óta vagyunk megint Level 5-on, az meg bizony holnap lesz 7. hete... 

Mivel a decemberben beharangozott oltási tervet itt sem tudjuk tartani, így elengedtük az idei európai kempingezős terveinket. Visszamondtuk a komp foglalást, a balatoni szállást és gyorsban lefoglaltam egy igen jónak tűnő szállást West-Corkban. Az az igazság, hogy nem akartunk mondjuk májusig várni, mert tavaly júniusban már olyan elképesztő árakon voltak szállások, hogy külön csoda volt, hogy megtaláltuk azt az észak-ír házat. 

Az eheti időjárás olyan melankólikus volt, hogy nem igen segített a bezártság-érzésünkön. Szakadt az eső, a hátsó kertben egy hatalmas tavunk lett, a kutya kivitele is tortúra volt. Közben az ősi kelta hagyományok szerint tavasz lett, február elsejével, a nárciszok már javában virágoznak, a hóvirágok szinte meg már el is virágoztak és a varjak károgásán kívül más madarak csicsergését is lehet hallani reggelente. 

És mivel ki sem tudtunk mozdulni, volt időm, hogy  végignézzem az idei online Mormota-napot. (Nagyon szeretem az Idétlen időkig-et..) és míg a magyar medve korai tavaszt jósolt, Phil, a mormota 6 hét telet. Szerintem ez lesz nálunk is, mert jön egy újabb lehűlés, állítólag havat is hoz.. 






A héten voltam vérvételen is, másfél éve nem voltam, de a pajzsmirigyemet kellene ellenőriztetni fél évente. Most bejelentkezős rendszer lett, nem lehet csak úúgy odamenni az orvoshoz, nővérhez. Kint várhatsz a kocsiban, majd az ajtóból kiabálnak.. új nővér lett, nem mondom, hogy kedves, pedig az akart lenni, de olyan okoskodónak tűnt, végülis tök mindegy, bízom benne, hogy sokat nem kell találkoznunk. Ha már viszont ilyen “messzire” el kellett mennünk, bementünk a tescoba is, feltankoltunk olyan dolgokból, amit a helyi lidl nem árul.
Vettem pl rozslisztet, csináltam is egy rozscipót másnap a paprikás krumplihoz. 




Készülnünk kell Marcikánk szülinapjára is, 18 éves lesz két hét múlva. Közösen vettünk neki ajándékot, kap egy nagyobb értékű gitárt, mégiscsak felnőtté válik. Ilyenkor az idősebb testvérek el szokták vinni a 18 éveseinket a helyi pubba, hogy megvegye az első, hivatalos alkoholos italát, de ez most kimarad. És mivel nem tudunk találkozni senkivel sem, lesz egy online ajándék átadás, meg persze szülinapozás velünk, és majd egyszer, valamikor, együtt megünnepeljük még egyszer. Most azon kell csak izgulnunk, hogy időben ideérjen a gitár Németországból. 

Amúgy ezek az online rendelések nagyon kiszámíthatatlanok lettek, mert míg az ír nyárra készülve, Alan is kap egy szörfruhát, amit megrendeltem neki hétfőn a német amazonról, tegnap már ki is hozta a postás. A Decathlon-ból rendeltünk téli balaklavákat, Dublinból két hét alatt ért ide. Beni kérte, hogy rendeljem meg apám (és Iván) könyvét neki, mert érdekli. Magyar antikváriumból megrendeltem 7 munkanap alatt ide is ért, míg Judit levele 3 hétig kallódott valahol a postákon. 


Közben megjegyzendő, hogy: a gyerek bele is fogott a jó kis magyar 80-as évek szociográfiájába és ugyan vannak kérdései (mi az a KISZ, mit jelent az, hogy zsenánt, meg miért volt Tripolisz a Tripolisz.. ) de örömmel látjuk, hogy tök jól halad az olvasással. Mert sajnos ez is unikum, hogy egy ittélő magyar gyerek tud írni/olvasni/beszélni/érteni magyarul. Nekünk ez olyan alap. De őszinte megdöbbenéssel látom, hogy ez másutt meg nem az. (És ez akár a lengyel, orosz kollegáimra is vonatkozik., van olyan lengyel csaj, akinek a gyereke nem is ért lengyelül, míg én sokszor küzdök vele, mert az ő angolja meg sokkal sz*rabb, mint az enyém..akkor ezek hogy beszélgetnek otthon? Ja, sehogy gondolom..)
Ezek miatt is örültem, hogy mindenki nagyon élvezte a Dzsungel könyvét múlt szombaton. 
Ha lesznek minket is érdeklő, élő előadások, mindenképpen színházazunk még így. 

Az online rendelésekhez kötődik még, hogy Alan, aki szeret és tud barkácsolni, a fejébe vette, hogy azzal a sok üres gines üveggel kéne valamit csinálnia, mert ok, hogy egy-egy a polcra kerül a biliárdszobában, de pl Bombay-ből van egy csomó.. mi legyen velük. Úgyhogy kitalálta, hogy csinál belőlük asztali lámpákat. 
Sokadik próbálkozás után és  újabb és másabb fúró/fúrószár megvétele után lassan lesz egy mini, kezdő készlete, amit már piacra tud dobni. Ezekhez persze csomó dolgot online kellett megvenni, kapcsolók, vezetékek, dugók, lámpaernyők (mert azt most nem lehet személyesen venni a helyi diy-ban) és pl van egy menetes cső, amit eddig két helyről is megrendeltük, de még nem ért ide. 
Tegnap meg berendeltük a postázáshoz szükséges dolgokat, (bubis csomagoló, kartondobozok..) 
Úgyhogy 🤞🤞🤞  az eladáshoz. 









1 megjegyzés:

Lazac írta...

Én szorítok, nagyon cool ez a Gin-es lámpa. :)
Itt is czudar idő jön most, azt jósolják, úgyhogy medve ide vagy oda, a tél még tart. A busók sem űzik most el idén, mert a qrva covix miatt az is elmarad.
Marci már 18? Atyaég! :) Ezek a gyerekek rohamosan öregszenek :D Mi nem, of course. :) Biztosan nagyon fog örülni az ajándékának, kár, hogy most csak online szülinapozás lehet. De majd egyszer!!! ♥♥
Én sem foglaltam semmit idén nyárra, az egy tengerpartunk van befoglalva, de azt simán le tudom mondani, ha nem lehet menni még akkor. Vagyunk olyan viszonyban már, hiszen évek óta odajárunk. Mást nem mertem befoglalni, mert ha megint le kell mondani, akkor az nem tenne boldoggá. Így ha lehet menni majd, mégis, akkor hirtelen felindulásból fogok.:)