2021. január 10., vasárnap

Lockdown 3.1

A decemberi lazítás után újabb lezárások vannak, elvileg ugyan január végéig, de ahogy most állnak a dolgok, simán lehet, hogy még tovább is..
A kórházakban nincs hely, tele az intenzív, úgyhogy a privát kórházakat is be kell megint vonni, hogy legyen mindenkinek hely, akinek kell. 
Az iskola végül online lesz holnaptól, de ebben nekünk van rutinunk, mi nem aggódunk ezen.
Kari, ha minden jól megy, február elsején kezdi az új munkát, Tomi home officeból nyomja, Hannáéknál meg hasonló megszorítások vannak, mint itt, de az ő bölcsijük ügyeletet ad az orvos/nővér/rendőr gyerekeiknek, így ő is eljár dolgozni. 
Emiatt a szigorítások miatt újra beszorultunk a házba, de mondjuk most olyan hidegek voltak, hogy nagyon ki sem kívánkozott az ember.
Ígértek megint NAAAAGY havat, kb egy centi le is esett, simán be tudtam menni dolgozni 😅 de a kemény fagyoknak köszönhetően, egészen máig minden fehér volt.
Mivel nem 6.-án bontottuk le a fát, hanem csak ma, egész hangulatos volt ez a hét.. fehér táj, ropog a tűz a kandallóban.
Sajnos viszont Alannek nagyon meghúzódott a dereka, ennyire utoljára kb 20 éve talán, hogy csak feküdni tudott egy napig, de az is fájdalmas volt. Lassan, szépen javul, már tud ülni, tusolni.. orvosról hallani sem akart, természetesen, úgyhogy maradtak az elérhető fájdalomcsillapítók. 
Mivel pénteken volt esedékes a bevásárlás (mi pl ezt redukáltuk le, nem naponta vásárolunk, hanem 3-4 naponta.. akár hetente egyszer is lehetne, mert nagyon nagy a hűtőnk, elfér benne minden is, de a boltok olyan sunyik, hogy a lejárati idők rövidek illetve a zöldségek/gyümölcsöket is még körültekintően kell átválogatni, annyira sok a sz@r köztük) Marci jött velem, vicces volt, mennyire más, ha olyannal vásárol az ember, akinek nincs nagy rutinja. “Olaj is kell.. egyet lécci.. ja de ne azt, az szar.. de ne is azt, mert az repce, nem szeretem.. “ 
Aztán kifogtuk, hogy befagyott/bedugult a konyhai lefolyó (ír/angol szokás: kint mennek a lefolyók..de ha ilyen nagy fagyok vannak napokon át, simán elfagy egy-egy cső) .. na mondom fiúk: melegvíz, zsíroldó, csőgörény.. gyerünk, én mondom, Ti csináljatok. Hát végülis valamit csináltunk, mert lemegy a víz, de a csőgörényt az istennek sem bírtuk letuszkolni, miközben Alan meg sík idegbe volt idebent, hogy akkor ő felkel és megcsinálja.. megbeszéltük, hogy ha jól lesz, akkor görényezési oktatást fog tartani a srácoknak. Pénteken jött még az olajos is, vele meg Jancsi intézkedett, kaput nyitott neki, meg elpakolt, ilyenek.
Úgyhogy ma ultracuki voltam, és csináltam nekik kakaóscsigát, igazán megérdemelték. 

A hó..

A csigák hűlt helye..



Felolvadóban..

Belekezdtünk a Netflixen a Lupinba.. jó, tetszik nagyon. 

Ezek meg bónusz képek, a FB-om dobta fel: Marcika 11 éve, Benike meg 8 évvel ezelőtt..  hjajjj.. de öregszenek ezek a fiúkák..



 


3 megjegyzés:

Lazac írta...

Én azon röhögök, hogy görényezési oktatás lesz, bocsiiiii :):)
Na de tényleg, itt mutatkozik meg az, hogyha valaki kiesik a családi rutinból mennyire nehéz pótolni, még az olyan egyszerű dolgokban is, mint pl az étolaj vásárlása. Én a múltkor, amikor rotyin voltam, az unokákat küldtem le a boltba, és előtte mindennek a dobozát, zacskóját megmutogattam itthon, hogy ezt keressék. :) Szépen hozták is, amit kértem, a listával a kezükben. :) Itt is leesett a hó, tegnap délutántól esik folyamatosan, muszáj lesz elmenni az autóért, mert nem tudok ilyenkor bringával járni. Itt is kitolták a szigorítást február elejéig, aztán még ki tudja meddig.

Verus írta...

Majd levideózom az oktatást 😂😂
Hát, az a derékfájdalom szerintem a leszarabb dolgok egyike.. mert az, hogy mozogni nem bírsz, az nagyon borzasztó.

Lazac írta...

Egyetértek, én nappal is láttam a csillagokat és egy rossz megmozdulásnál, hallottam a saját üvöltésem. Egy hét volt nagyon borzasztó, amikor csak a fájdalomcsillapító segített, a másik hét már nem annyira, de óvatos voltam, igaz akkor már nem szedtem gyógyszert.