2020. november 9., hétfő

Lockdown 2.0 - 3. hétvége

Izgalommentes volt.
A nagy esemény, hogy elmentünk hasi ultrahangra, Jancsival. Február óta húzódott, 2 hete már volt időpontja, de lemondták, úgyhogy végre valahára eljutott a gyerek uh-ra. 
Mindez Limerickben, 70 km-re tőlünk. Rákészültünk, hogy majd milliószor megállítanak, mert ugye megyehatárt is átlépünk, meg majd az autópálya lehajtónál tuti lesz checkpoint.. ha kérem, lótúrót. Oda-vissza megjártuk, a kutya fff..üle sem állított meg,  a városban dugó-dugó hátán, a ki-bevezető út is tök forgalmas volt, sőt az autópályán is olyan forgalom volt, hogy csak pislogtunk. 
Az uh eredményét majd az orvosnak küldik, egy héten belül. 

Vasárnap ragyogó napsütésre ébredtünk, úgyhogy a fiúknak mondtam, hogy ebéd után felmegyünk a hegyre, kicsit lemozogni a vasárnapi rántott húst. 
Apropó kaják.. persze most is sokkal többet süt-főz az ember, ha már sehová sem mehet, így klasszikus magyar kajákat kapnak a fiúk.. volt már máglyarakás minap, (kedvenc nagyanyám csinálta minden vasárnap nekünk) csináltam nekik gríz-smarnit. Ugyan nem volt baracklekvár itthon, de eperrel sem volt rossz. Pogácsa és túrós lepény..

Visszakanyarodva a kimozdulásra, a hátsó parkolóba mentünk, sejtve, hogy a Bit parkolója tömve lesz.. na, itt is rohadt sok kocsi volt. Így úgy döntöttünk, hogy egy másik úton megyünk, amerre még nem jártunk. Persze, ahogy elindultunk a megszokott útvonallal ellenkezőirányba, megállított két ember minket, hogy ugye tudjuk, hogy a Devil’s Bit amarra van.. mondtuk ja, de milliószor voltunk ott és szemmel láthatóan az is ott van most, aki amúgy sosem mozdul ki a kanapéról.. inkább felfedezünk mást.. erre a fickó: de hát ott nincs semmi.. Ok, köszi.
Úgyhogy elmentünk a Nagy Semmi felé, szerintem pontosan olyan volt, mint minden más erdei út errefelé. 
Sétáltunk egy nagyot, láttuk a Devil’s Bitet egy másik oldaláról, és milyen jó, hogy nem oda másztunk fel, mert olyan felhő terítette be, hogy sztem ott az orráig nem látott az ember. 














2 megjegyzés:

Lazac írta...

Remélem Jancsi UH-ja semmi eltérést nem fog mutatni. Miért kellett neki menni, volt valami panasza esetleg?
Én a múltkor 3 napig voltam csak itthon úgymond bezárva, de halálba zabáltam magam unalmamban, úgyhogy remélem nem lesz ilyen a jövőben többet. :) Mára itt is szigorítanak éjféltől, a sok agyament lázong, de bakker, nincs más mód és ennyi.
Jó kis túrátok volt és igen, nem árt néha más irányba is elmenni, mint a megszokott, mégha ott a Nagy Semmi is van.:):) Nagyon tetszenek a képek.

Verus írta...

Köszi Lazac, remélem, hogy a héten megjön az uh eredménye.
Sokszor a Nagy Semmi tartogat Nagy Meglepetéseket 😅😀 mondjuk nekünk most ez nem jutott, de nagyon sokszor volt, hogy a leguncsibbnak tűnő hely volt a legmeghatározóbb élmény.