2019. december 31., kedd

Kari 22

Jól sikerült a buli, itthon volt mindenki, igaz, Hannáék későn estek csak be, de azért kaptak kávét meg egy koktélt is.
A vadasból jó sokat csináltam (volt vegán verzió is) így Tominak tudtunk csomagolni, neki csak a Karácsony és az Újév napja szabadnap, a többin dolgozott.
A sütiről annyit, hogy Karácsonyra kértem egy francia pastry-chef könyvét, ami lépésről-lépésre bevezet a francia patisserie-k világába, hozzá kaptam csomó sütéshez hasznos dolgot, mint pl. cukor-hőmérő.
Az ő instrukciói alapján csináltam meg a feketerdő tortát, számomra teljesen másképp kellett a piskótát megcsinálni, és mit mondjak, életem legszebb piskótája lett.
Csokit temperáltam (életemben először) és csoki forgácsot is csináltam, (note: többet kell legközelebb csinálnom, nem volt elég a tortára..) a ganache-t is másképp csinálta, mint én szoktam.. egyedül a meggyet készítettem el a saját, jól bevált módján, ő ugyanis csak simán beleteszi a krémbe, én felfőztem és bezselésítettem.

A buli jól sikerült, ismét társasoztunk egy csomót.















Tegnap meg, Kari tényleges szülinapján, elmentünk moziba, csak mi csajok, megnézni a Kisasszonyok című filmet. Szép film volt, érzelemdús, tetszett nagyon. (és ha végeztem a Frei könyvvel, elolvasom könyvben is.)

Ez meg a szülinapján a naplemente.. 





1 megjegyzés:

Lazac írta...

A naplemente gyönyörű, a családotok is az, hát még a torta! :):)
Utólag is nagyon boldog szülinapot kívánok Karinak.:)