2019. december 8., vasárnap

Advent 2. vasárnapja

Tegnap elmentünk az Ikeába, hogy kis európai karácsonyi fílinget is beszívjunk magunkba, ebédeltünk, nézelődtünk és pár apróságot vettünk, meg a kajás részlegen egy csomó jó dolgot.. Hazafelé megálltunk ez egyik útbaesó barkács áruháznál, egy 10 méteres zsinórt akart Alan venni, mert vettünk a lidl-ben egy lézeres starshowert..csakhogy 5 méteres zsinórral adták és kb semeddig nem ért el..meg akarta toldani, hogy a kert végébe tudjuk leszúrni.. és hamár ott voltunk nem tudtunk ellenállni az 50%-os karácsonyi leárazásnak, és vettünk egy 500 égős színes ledsort, mert a karácsony fának a közepén lévő ledsor behalt.. és csak a fa tetején és alján volt fény. Nem volt olyan látványosan csúnya, mint ahogyan most kitűnhet a leírásból, de zavart minket..
Így ma ebéd után újra díszítettük a fát, leszedtünk mindent először, majd Alan feltekerte az 500 ledet a fára, majd vissza a díszeket..közben volt, hogy tűzre veti, de nem hagyta magát.. így ilyen lett:


Ez meg a többi fény...:



Volt a Télapó is nálunk, mindenki jó volt, fürdünk a csokiban... :D 


Pénteken egy életreszóló élményünk volt: Benit vittük cserkészkedni, mikor szó szerint az orrunk előtt húzott el egy meteor, végig tudtuk követni az útját és láttuk, ahogy szétporlad a levegőben.. Hihetetlen látvány volt.


A nagyok vizsgaidőszak lázban égnek, Jancsi ma már felment Dublinba, -egy haverjánál alszik- mert holnap olyan korán lesz a város túlsó végében a kémia vizsgája, hogy a legkorábbi vonattal sem érne oda..
Pénteken viszont be is fejezik, így egy szemeszteren túl is vannak már.
Kari és Eoin úgy ünneplik meg, hogy elmennek Galwaybe romantikus hétvégére, ugyanis mindkettőn nagyon nagy a nyomás, az idei tanévben tuti nem utaznak el országon kívülre együtt. (Eoin elmegy Szöulba, de az egyedüli út lesz neki.)
Jancsit jó látni, ahogy igazán felnőtté válik, dolgozik, pénzt beoszt, Karácsonyi bevásárlást csinál és tervezi, hogy elmegy a haverjával Skóciába januárban..Tényleg öröm látni, hogy milyen rendes fiatalember lett ő is.
Marciéknak megvette a suli a repjegyet Sanghai-ba, most csinált a suli egy jótékonysági pénzgyűjtést, és minél többet kalapozunk össze, annál kevesebbet kell nekünk kifizetni az iskolának..Ettől függetlenül gyüjtögetünk neki, ki tudja, hogy mennyi gyűlik össze a közösbe, nem akarunk nagyon pofára esni.
Beni kérte, hogy az adventi hétvégéken nézzünk közösen karácsonyi filmeket, így már megnéztük a Reszkessetek betörők 1-2-őt, a Love Actually-t (nekünk lányoknak ez a közös kedvencünk..és az elmúlt 3 évben, mióta Hanna nem él az országban, nem láttuk együtt..és a fiúk rafináltan mindig azt mondták, hogy ugyanmár, tavaly láttuk, ne azt nézzük.. na idén, a múlt hétvégén TÉNYLEG megnéztük. :D ) , és a Christmas Chronicles-t .. 



15 nap múlva karácsony... 



2 megjegyzés:

Lazac írta...

Jól néz ki a fa, megérte a vesződést ( hallom Alan hangját, ahogy készül tűre vetni :D:D:D:D )
A gyerekek meg fantasztikusak, de ezt már mondtam párszor ♥♥
Jó készülődést az elkövetkező 15 napban.:) :*

Verus írta...

Köszi szèpen! Ma dèlutàn talàn el tudunk szabadulni kicsit vàsàrolni is..