2013. november 2., szombat

film-nemajánló

Amíg Jancsi nem volt teljesen fájdalommentes éjszaka, addig a nappaliba költöztünk le..igen, öten.
Hamár, akkor ugye..
Ugyan megy a fűtés már, de a Jancsi miatt extrán bekandallóztunk, így a 3 kissrác a 3 kanapén, mi pedig matracon a földön.. isteni kép..
Na szóval, így az esti filmnézés lekorlátozódott a 12 éven aluliaknak javasolt filmekre.. illetve tegnap megpróbáltunk egy romcom-ot. 
Leap year. - SzökőHév
Itt játszódik Írországban, ezért is erre esett a választásunk, hogy a srácoknak is tessen, mert ismerős helyek, sztorik.. 
Na, okulásként: a romcom az annyit tesz, hogy ultragagyi fos, amin TALÁN tudunk kínunkban röhögni.
Ezen szétröhögtük magunkat. Nem azért, mert olyan vicces volt, hanem akkora ballépéseket csináltak benne.. és a sztereotípiáról már ne is beszéljek. :)
Aki ismeri a térképet, az kb az első 10 perc után hörög.. A főszereplőcsaj Dublinba akar eljutni.. de rossz az idő, így Walesben száll le a gép, Cardiffban. Nincs más, minden járatot töröltek..de neki muszáj.
Így kimegy a kikötőbe, ahol a kompok is állnak, mert hatalmas a vihar a tengeren..de ő kibérel egy kishajót és átviteti magát CORK-ba (nem rosslare-be mondjuk..), de a csónakos előbb kiteszi, mert ő nem tud kikötni amúgy sem ilyen itéletidőben.. hát  az "előbb" a Dingle-félszigetet jelenti. Ez Walesből indulva azt jelentené, hogy elhagyják Corkot, majd Dél felől felhajóznak a Nyugati szigetvégbe..
Hát megpróbál onnan eljutni Dublinba, egy pasi segítségével.. Valahol pár km-re lerobbannak a csotrogány kocsival, és onnan gyalogolnak.. eljutnak a Gap-of-Dunloe-hoz, majd onnan röpke pillanatok alatt Co. Tipperary-ban vannak (igen, még mindig gyalog..), és tovább gyalogolnak a Wicklow-ba Glendalough-ba, majd Enniskerry-n keresztül ....juhhhhúúúúúú... eljutnak dublinba. Mindezt egy körömcipőben. Not bad. :D

Nincsenek megjegyzések: