2013. október 3., csütörtök

életjel

Az elmúlt két hétben visszatért egy kis időre a NYÁR :D Isteni melegek voltak, pont mint 5 éve.. emlékszem, el sem hittem, hogy erről az országról mondják azt, hogy mindig esik az eső. Amúgy nem is. 
Igaz, ahogy beléptünk az októberbe, rögtön jött az égi áldás, és már 3. napja zuhog/ömlik/szakad az eső, de továbbra sincs hideg, 18 fok körül van.

Sajna a gyerekek megbetegedtek, nem komoly, egyedül Tominak kellett orvoshoz mennie, mert belázasodott, meg eléggé fulladt, de azt hiszem, hogy jól van most már.
Majd most este kiderül, mert ugyan a bejárósdi működik rendesen, de arra nem kalkuláltunk, hogy szerdánként a német prof "kocsma-est"-et tart, amin erősen ajánlott megjelenni.. Így, egy éjszakára meg alszik egy youth-hostelben, a Temple Bar-ban (15 euró - nem rossz, plusz kapott reggelit is..). Az sms-e szerint jól van, nem köhög.

Beninek és Jancsinak is kell az extra ventolin, Marci pedig újra köhög.. nem kicsit.. Ma félálomban aztán bevillant, hogy otthon erre a köhögésére a feketeretkes méz és az inhalálás volt a gyógyír. És mit tesz a lidl.. hát mától lehetett kapni inhalálót.. (fekete retket még sosem láttam itt) Na, izibe vettünk egyet, most túl van egy pipáláson.. hát remélem nagyon, hogy jót tesz neki.

Az oltásokkal dülőre jutottunk: nem fizetünk érte. Kivéve a HepaB oltásért, de azzal várok, talán majd Karinak beadatjuk, ha időszerű lesz..
A tervezett mandula műtét (Jancsié) előreláthatóan 2014 május-júniusa körülre várható.. Komoly.
Kb annyira, mint az a levél, amit nemrég kaptunk, hogy Mr. Benedek sajnálatos módon több, mint két éve van várólistán a fülével, mélyen sajnálják, és ugyan jelezzem már, hogy kell-e még a specialista (gyerek fül-orr-gégész) vagy elintéztük a bajt privátilag.

A tönkrement dolgok közé fölsorakozott a vasaló is, így beruháztunk, mert kell.. azaz vettünk egy darab vasalót és egy tök jó konyhai aprítót..(3 késes) ISTEN!
És hamár, akkor vettem magamnak egy kerámia bevonatos kuglófsütőt, le is teszteltem a 10 perces kuglóffal.. hát izé.. ott már el kezdtem káromkodni, mikor a laza megfordításomra is gyönyörűen tapadt a kuglóf a formához, majd késsel próbáltam noszogatni.. de nem.. ütögettem. Nem jött ki. Majd kissé idegbetegen csapkodtam.. itt már erősen szentségeltem. Hát kijött.. 3 darabban. 
Nemtom, lehet, hogy én nem vagyok megfelelő alany a kerámiás cuccokra, mert a múltkor vett kerámiaserpenyő is remekül működik, ha kellően beolajozom sütés előtt/közben. Nem a leglájtosabb megoldás. :D

Tomi időközben hazaért: tényleg jól van, rahedli szennyese van, és tele van mesélnivalóval. :D


Nincsenek megjegyzések: