2013. október 17., csütörtök

a-szerettem-rokonlátogatásról :)

Milyen jó is az, amikor a kedvenc tesójával találkozik az ember.. 
6 nap. 
Ennyi ideig voltak itt, de igyekeztünk sokat kihozni belőle. Tök jó, hogy béreltek kocsit, így megvolt a lehetőség, hogy bárhova bármennyien elmenjünk.
Volt egy nap, mikor Bercit azaz BART-ot :P -aki szintén másodikos- elvihettük a Beni osztályába, és együtt lehetett az ír kisiskolásokkal, Beni fordított és mindketten nagyon élvezték. 
Beni osztálytársai is várták Bart-ot (nem ment a Berci név kiejtése, a Bertie meg nem tetszett, így maradt a Bart), voltak tanulmányi sétán is, szóval tök jó volt.
Addig, amíg a kissrácok suliztak, kigondoltuk, hogy megnézzük az Obama őseinek a faluját, hamár.... Persze először azt hitték a sógormék, hogy csak viccelünk, mert a kenyai fekete fickó hogy is lett ír..de hát az na.
Ha nem lenne ír gyökere, akkor lenne magyar. Mert majd' mindenkinek vagy ez van, vagy az. 
Szóval elmentünk Moneygall-ba, ahol is az "obama kocsmája" zárva volt.. Az "obama café" nyitva volt, ott ittünk-ettünk, fotózkodtunk, és megtudtuk, hogy a pub tulaja csak akkor nyit ki, mikor úri kedve úgy tartja..de jobbára csak este. Meg ha kap fülest pl. egy buszsofőrtől, hogy úton van felé amcsi turistákkal. De amúgy amott lakik, kopogjunk be hozzá, hogy nyisson ki.. LOL Mivel én látásból ismerem a faszit, és elég ellenszenves, megkíméltem egy extra kinyitástól.


Aztán eljutottunk Kariék musical-jére. Idén a Hegedűs a háztetőn-t adták elő..és fantasztikus volt. Minden nagyon jól meg volt csinálva, talán egy vagy két kislánynak volt kicsit erősebb üveghangja, de ők nem énekeltek sokat..
Nagy élmény volt megint, tudván, hogy Karinak ez az utolsó musical-je. 



Szombaton célba vettük a Wicklow-t (sógorom még nem járt ott) és remek napunk volt. Sikerült csinálnunk egy majdnem-újrafotózást.. amikor egy régi képet újrafényképeznek. Ez tök spontán volt, csak ahogy J és én ültünk a fura fán, eszünkbe jutott, hogy épp mint '77-ben, a Kabar utcai lakásunk előtt, apánk motorján.. Na, így lett. Persze, ha tudtuk volna, rákészülünk, begyakorlom a cuki pofa vágást, meg legalább 2 hajgumit is viszünk, hogy J-nak felkössük a haját.. 
Csuda jó kis nap volt, jó 12 órás progi.


Vasárnapra ők Dublint tervezték be, mert csak este ment a gépük, de végül maradtak, majd egyszer máskor dublinoznak, olyan ritkán vagyunk együtt. 
(amúgy jobb is, h nem mentek, mert én épp ma jártam a belvárosban, céges rongyrázáson, és minden fel van túrva, a Grafton street kifejezetten gusztustalanul néz ki)

A 6 nap pikk-pakk elröpült, és szerény számításaink szerint is jó esély van arra, hogy megint csak egy év múlva találkozzunk.. :(


Nincsenek megjegyzések: