2013. január 29., kedd

A V család sagája: heti összefoglaló

Sajnos a kórság még mindig nem hagyott el minket: Beni újra belázasodott a múlt héten, kicsit dühös is vagyok a tannénire: ő ui. nem vette észre, hogy 39 fokos láza van, és rázza a hideg..
Kari és Jancsi is torokfájásra panaszkodik, és Buddy sincs vmi jól. 
Az időjárás sem kedvez a gyógyulásuknak: a múltheti hidegeket követően, a nedves levegőnek sikerült "meleggel" (ez annyit tesz, hogy 6-8 fok van hivatalosan) együtt ideérni, megspékelve 120 (!!) km/h-s széllel.. olyan áradások, belvizek vannak.. durva nagyon.
Ha jól emlékszem január első napjaiban, amikor ugyan rohadt hideg, de száraz idő volt, tudtunk kimenni levegőre utoljára.. basszus.

A múltkori sikerre való tekintettel szombaton a nappaiban megint együtt-alvást csaptunk, a kissrácok nagyon élvezik, és nem számít, hogy a félemeletet le kell hordaniuk. Nem mondom, nem lenne rossz egy fasza kinyithatós kanapé, de alhangon 1000 euró, így ezt még jódarabig passzoljuk.

Éssss vannak még csodák :)
Január közepére teljesen legatyásodtunk, nem elég, hogy fis-telenek voltunk, de még a táppénzemmel is baszakodtak kavartak. Addigra napi "kapcsolatot" alakítottam ki a hivatallal, hívogattam őket, hogy mégis mi van már... 16 héttel az újraigénylés után sikerült meghozniuk a döntést. 
Elkezdtük betömködni az addig összegyűlt lyukakat, és ez alatt a 4 hónap alatt összeírt dolgok beszerzését.. 
Az autó kérdés volt a legégetőbb, hiszen a Mercin lejárt a vizsga, és bár nagyon jó kis verda, de mi 7-en (OK, ha Hannus is nagyritkán hazajön 8-an) vagyunk, kell a 7 személyes.
A családi kupaktanács úgy döntött, hogy Voyagert akarunk. A többit, hogy milyen felszereltség, milyen évjárat stbstb, Buddyra bíztuk, így mire a pénzünknél lettünk konkrét autók voltak megjelölve a hirdetésekben. 2 lukra futás, egy -már a telefonban lebukó- hantás után sikerült megtalálni, azt a jószágot, ami mostmár a miénk. Tiszta Ámerika, megint. :D


A jármúpark :))))

És a csodák csodája, hogy szerdára kaptam időpontot fizikoterápiára. 5 és fél hónap várólistán: nem is rossz, ahhoz képest, hogy 8-9 hónapra készültem.
No, és hétvégén bepótoltuk Kari szülinapját: mert ugyan megünnepltük, meg csinálhatott egy kis ittalvós bulit, de ajándékot nem kapott. Lányból van, hát perszehogy ruhákat kért. :)

Nagy örömömre, sikerült Jancsival és Marcival is megtaláltani az olvasás örömét már egy ideje, és bár Marcinak nehezebben ment tavaly még a magyar olvasása, kisebb trükköket vetettem be, és most már azt hiszem kimondhatom, hogy élvezettel olvas ő is. Jancsi az Alex Rider sorozatot fejezi épp be, Marci pedig Karl May-re kapott rá :)
Beni is szépen halad, de vele abszolút lassú léptekkel haladunk, semmi erőszak és erőltetés, ahogy és amit szeret. Szerencsére jó sok könyvet sikerült kihoznunk, így vannak kisebbeknek szóló könyvecskéink is, így most pl. az igen érdekes :) Sherlock Kopót olvassa.

Hannus szerencsére jól van, megjárták Stockholmot, azóta pedig esszéket gyárt. Nagyon élvezi az egyetemet, és tök hihetetlen, de 4 hónap és végez az első évvel.
A munkáját ott kellett hagynia sajnos, de nem tudta összeegyeztetni az egyetemi elfoglaltáságával. Szerencsére a keresete tényleg csak zsebpénz volt, megélni az ösztöndíjából él meg.

Hát asszem nagyjából ezek történtek velünk a múlt héten. :)




2 megjegyzés:

Mandula írta...

Ezek tényleg jó hírek! :-)
A betegség - tudom sovány vigasz - de minden gyerekes családban vendég most, a január mindig ilyen nyavajás...
Ha gyerekkönyvre van szükségetek írjatok nyugodtan (Buddy tudja az email címemet - küldtem neki agykontrollt) és szívesen postázok nektek magyarhonból. A 8-10 éves korosztály most erre bukik nagyon: http://www.booker.hu/szerzok/?szerzok[szerzok][szerzo]=Geronimo+Stilton

Gyógyulást és folytatódjon a sikerszéria!

verbena írta...

Lazac, köszi :) majd ma kiderül, hogy mit is kapok ezért a nagy várakozásért :)

Mandula, jaj, nagyon aranyos vagy, köszönöm. Ha végére érnek a fiúk a kiolvasandó (hehhe) könyveknek, mindenképp szólok. A Geronimo Stilton-t az unokaöcsénk imádta nagyon.
Tudom, h ez ilyen időszak, sajnos sokszor volt már benne részünk.. és nagyon-nagyon utálom. Mindezt még tetézi az ilyentájt elkapó tartósabb rosszkedv is.. mindegy csak vége lesz ennek a betegesdinek egyszer már...
Köszi még egyszer a felajánlást..
apropó.. meghívathatom magamat hozzád..? Ha igen, akkor elküldöm az emilcímemet Buddyn keresztül..