2013. január 14., hétfő

7vége

Egy izgalmas hétvégén vagyunk túl:
Beni asztmás rohammal küzdött, Jancsi torokfájással, mi az ex-tulajunkkal, Marci elvesztette az egyik fogát, és duplán kiakadt.. röviden ennyi.

Hosszabban:
Pénteken kitaláltuk, hogy mind3 fiú plusz mi ketten lent alszunk a nappaliban: mozizunk, kandallózunk. Így is lett, jó kis csöves tanyát csináltunk itt: matracok, párnák, plüssök..
A fiúk nagyon-nagyon élvezték, mi meg örültünk az örömüknek. Már délután hallhatóan nehezen vette Beni a levegőt, így kapott ventolint.. éjjel rohamokban tört rá a köhögés-fulladás, és odáig jutottunk, hogy 2-3 óránként kapott egy-egy puffot. Szombat-vasárnap teljes ágynyugalomban tartottuk, megjegyzem: nem volt egyszerű.
Szombaton, az előző esti sikerre és teljes felügyeletet igénylő Benire való tekintettel megismételtük a kandallós-mozizós-csövezős estét. 
Ekkor már Jancsi panaszkodott, hogy fáj a torka. (homeogenet el is kezdte szedni).
Ugyanezen a napon az ex-tulajunk megtalált ímélben, hogy van egy számlánk még, fizessük ki.. Buddy septiben megírta, hogy a szerződésünk szerint neki a depozitunkat kell erre felhasználnia, és ha van fennmaradó összeg, akkor azt vissza kell adnia. No, a tulajunk valszeg itt levágta, hogy ezek tudnak olvasni, meg jogi szöveget értelmezni, így szó szót követett, a végén már ő magyarárzkodott, hogy ő csak tájékoztatni akart minket arról, hogy mire is ment el a depozit, és ő dehogy is akart tőlünk még pénzt..
Vasárnap megtartottuk a névnapomat, és ezt mi ugye úgy ünnepeljük, hogy a névnapos kap egy kis édességet. Az egész mogyorós csokit rágván Marci rádöbbent, hogy bizony neki kiesett egy foga... de valószínűleg le is nyelte egy az egyben.
Na, itt eltört a mécses, zokogott, hogy nincs meg a foga és különben is, hogy néz már ki.. szegénykének 4 foga hiányzik most, és csak egy van kibújóban.
Szerencsére napközben Tomi belelépett a konyhakövön az eltűnt fogba, így volt mit a párnája alá tenni.

Ma megjártuk az orvost, Jancsinak (aki időközben belázasodott) mandulagyulladása van, Beninek megint szednie kell a singulair-t (ez nagyon sokat segített a múltkor is) és a ventolint is még egy pár napig rendszeresen, aztán újra visszaállhatunk a szükség szerint-re.
Kicsit a hócsukám tele van ezzel a rohadt enyhe téllel.. kéne egy jó kis masszív hideg, a hó sem lenne probléma. (tegnap Marci meghallotta, hogy "havazik" Dublin környékén... azonnal kocsiba akart ülni, hogy menjünk szánkózni...)

Vasárnap hajnalban Beni a kandallótüzénél olvasta a Bogard Bard meséit :)


1 megjegyzés:

Mandula írta...

Gyógyulást mindenkinek!
Ide megjött a masszív tél és a nagy hó, küldök belőle, nekünk már sok :-)