2012. május 25., péntek

Gradnight


Túl vagyunk a híres Gradnight-on, vagyis a Graduation Night-on egész pontosan. Ez gyakorlatilag az a ceremónia, ami otthon a ballagás. Egyfajta lezárása a középiskolában eltöltött időnek, a végzősök kézhez kapják a bizonyítványukat, és kis műsor keretében emlékezetessé teszik az eseményt.

Nagyon sokan voltak, az egész tornaterem megtelt emberekkel. A megnyitó beszédek után rögtön a mise következett. A tiszteletes hosszan beszélt, a vezérfonal az volt, hogy emlékezzünk a tegnapra, álmodjunk a jövőről, de éljünk a mának. Továbbá, hogy a gyerekek boldogsága a döntéseiken múlik, ezért különös odafigyeléssel hozzák meg a döntéseiket a jövőben. Méltatta a tanárokat, a diákokat, és köszönetet mondott az egybegyűlteknek. Persze azt is elmondta időről időre, hogy akárhova veti őket az élet, sose felejtsék el a templemore-i egyházközösséget, ahonnan indultak :)

A ceremónia egyébként nagyon szép és teljes volt, kórus, élőzene (Hannus zongorázott és énekelt is), beszédek. Ami átlengte az egész hangulatot az az volt, hogy tulajdonképpen mennyire hálásak a tanárok (igazgató, helyettes, stb), hogy a diákok élete részévé válhattak, és mennyire nagy megtiszteltetés, hogy taníthatták őket (Nem vicc, halál komolyan...) Külön kiemelték, mennyi sok tehetséges zenész van a végzősők között, és kifejezésre juttatták, hogy a sok nagyon tehetséges diák nyilván a nagybetűs életben is kamatoztatni fogja ezen képességeket.

Igazgatónéni persze józanabb beszédet mondott, és óva intette a gyermekeket a ceremónia utáni önfeledt ünneplés alatti túlzott alkoholfogyasztástól, és nem mulasztotta el emlékeztetni őket, hogy a vizsgák, amik még hátra vannak, mennyire fontosak, és ne felejtsék el gondosan ellenőrizni az időpontokat, hogy kinek, mikor, milyen vizsgakötelessége van.

Az ünnepség után roskadásig megrakott asztalokkal álltak az egybegyűltek rendelkezésére, és amíg a fiatalok átöltöztek iskolai egyenruhából kisestélyibe meg platformcipőkbe (:-o), addig a kedves szülőknek módjukban állt fogyasztani a sok finomságból.

Érdekes este volt, jó volt a részese lenni.

1 megjegyzés:

Vizicsibe írta...

Nagyon klassz és ünnepélyes lehetett. Jól néztek a ki a képen! Büszke szülők az elsőszülöttel. :):)