2012. május 24., csütörtök

tegnap...

... 2 nagy dolog is történt:

  • Benit beírattuk a suliba. A tervünk az volt, hogy csak jövőre történik ez meg, mert abban a hitben éltünk, hogy ő még nem is mehetne First Class-ba, csak a Senior Infant (iskola-előkészítő)-ba. Oda több dolog miatt sem akartuk beíratni: egyrészt a lánysuliban van csak -oda más egyenruha kell, másrészt félnapos csak, ergo Buddy egész napja még inkább arról szólna, hogy gyereket hoz-visz, hoz-visz.. Nem mondom, hogy nem durva ez így.. 6 éves lesz csak most, és szeptemberben igazi iskolás lesz. Ha otthon élnénk, egyértelműen maradna még egy évet, de az itteni rendszer annyira más, hogy a természetes aggódás mellett  -ofkorsz- teljesen biztos vagyok abban, hogy szuper jól fogja magát érezni. És sokadik, egyben a legfontosabb, hogy így Marcival egy  udvaron lenne napközben. (ui. az 1-2-3. osztály és a 4-5-6. osztály is más-más yardon van)

  •  Hannus talált magának munkát. Aupair lesz, Dublinban. 12 és 9 éves gyerekkel kell együtt lennie egész nap, a hétvégéi szabadok. Bentlakásos, így kaja-lakás ingyen lesz neki. Bevallom én először nem akartam, hogy egyáltalán feltegye magát erre az aupair oldalra, de egyrészt százszor inkább egy normális családnál legyen, mint egy  kocsmában pubban pultoscsaj bartender, és nem Buddy lánya lenne, ha nem jött volna a számokkal.. ui. kiszámolta, hogy ha x eurót keresne valahol, majd' a fele elmenne a mindennapokra -lakhatás, kaja-, és bár így ugyan kevesebbet kap, de az teljesen netto összeg.. mehet félre az egyetemre. :D Szóval az érettségi után egy hét ismerkedős időszak, majd július végétől élesben..

Ma lesz a Grad Night-ja (amolyan ballagás-féle, de ide csak mi szülők vagyunk hivatalosak) a lyánynak, természetesen az elmaradhatatlan misével megspékelve :O , mindegy, majd hátraülünk.. :D Szóval lesz műsor, Hanna is zongorázik, meg díjakat kapnak.. majd az est végén kis svédasztal nekünk - szülőknek, amíg a gyerekeink átöltöznek, mert aztán ők mennek tovább bulizni.. És persze majd augusztusban, mikor megkapják az eredményeiket, meg az egyetemi értesítőket, lesz egy debs is (az az amerikai filmekből ismert bál.. habos-babos ruhák, ki kit hív meg.. virág a csuklón...stbstb), hogy mindent kellőképpen megünnepeljenek.



2 megjegyzés:

Vizicsibe írta...

Nagyon büszkék lehettek Hannára (is). :)
Csuda jó érzés az, ha ennyi idősen, ilyen felelősségteljesen gondolkozik. Itt köszön vissza a jó nevelés. :)
Benikének meg biztosan szuper lesz, ha a tesókkal is lehet majd a szünetekben.

verbena írta...

Remélem, hogy mindketten megállják majd a helyüket az új helyzetben :)