2009. február 3., kedd

gondolatok

Mit keresünk itt.. mit tettünk azért, hogy itt legyünk.. miért együtt jöttünk.. miért vállaltam el az első munkát??
Sok-sok kérdés, amire mi tudjuk a választ, és azok a barátaink is, akik nyomon követik az életünket.

Amikor bejelentettük a családnak, hogy akkor mi mennénk, az ugye már a közel 100% volt... nem tudta senki, hogy mi mindenen mentünk keresztül, hogy mi mindentől váltunk meg, milyen egyéb áldozatot hoztunk mindannyian.. egy valamiért, ami lehet, hogy egy jobb életkörülmény, de az is lehet, hogy csak egy lúzer kaland, ami jöttünk-láttunk-visszamennénk lesz.

Mi otthonról alapvetően az ellehetetlenülésünk (wazz, micsoda szó.. :O ) miatt jöttünk el.. és miért ide..? Itt élt barátunk, mesélt pár dolgot.. angolul beszélő népek.. stbstb..
DE: minden, amit megtudtunk az országról, a gazdaságról, a munkabérekről, a lakáshelyzetről, a lakásbérlésről.. azt mi seggeltük ki. Igen, mi olvastunk éjszakákon át fórumokat, blogokat, hivatalos ír, állami weboldalakat.. és sosem vártuk el senkitől, hogy mindezt megtegye helyettünk.
Igen, mi arra jöttünk, hogy nem volt se lakás, se állás.. botrány, igaz? De megcsináltuk, 5 napon belül lett munkám, lakásunk.
Holott a fórumokból sok jót nem olvas ki az ember.. ide nem szabad jönni, itt nincs munka, van, aki fél évig nem talált semmit, itt elintézni alig lehet bármit.. stbstb.. Jó, tudom, mákunk volt.

7 megjegyzés:

Ann írta...

Nanemááááár :S Nem is tudok igazán mi mondani, csak nyögök itt magamban...
De azért, nézzétek meg, mégiscsak van mit elirigyelni a szegényházi senki rokonoktól... csak sajna még mindig nem azt irigyli el, amit valójában kellene*.

* - jó, persze valójában nem kellene semmit elirigyelni, de tudjátok, h mire gondolok :P

malyvacsiga írta...

Milyen igaza van Ann-nek!!!!

vero írta...

:(((
Szomorú vagyok, valahogy azt hittem ővele igazán jól kijöttök. Én is bosszús lennék a helyedben, és tök szégyellje magát, mert az igenis ÉRDEM, ha valaki hajlandó elmenni, elvégezni olyat is ami nem tetszik neki, de a családjáért mégis, igenis megteszi. :((
Nem kívánok rosszat senkinek,neki sem, de azt tudom, hogy soxor koppanik az ember ilyen hozzáállással, ahogy L mondja az Élet meg az ő Pofonjai.

verbena írta...

Ann, igen, azt hiszem tudom, h mire gondolsz.

Vero, most hülyén hangzik az, ha azt írom, hogy kijövök vele, és szeretem?
Igen, ezekkel a hülye dolgokkal együtt, őt másképp rugdosta meg az Élet, ebben nem elég tapasztalt.. hogy kell egy kis alázat a dolgok iránt, hogy nem neki kell feltételeket szabni, hanem neki kell a feltételeknek megfelelnie.
De majd megtanulja...

vero írta...

Nem hangzik hülyén...én is küldtem a karácsonyi ajándékot a tesómnak, pedig épp nagyon a nyomi-korszakát éli...dehát, ez van. :D

veraa írta...

Verbéna, ezt a "szegényrokon" helyzetet igazán megértem - Tesóm ugye Néo-ban, mi meg itt - pedig igazán jó testvérek vagyunk. Csak hát ilyenek, hogy pl. Tesóm hívott minket síelni :-))))) Aztán mondtuk, hogy köszi, de nincs kedvünk ...

Egyébként hálás köszönet, hogy megírtad a blog elérhetőséget, mert rendszeres olvasótok vagyok, és megríkattok, megnevetettek, elgondolkodtattok, jó Titeket olvasni!

verbena írta...

Vera, én meg nagyon örülök, hogy itt vagy. :D
Bízom benne, hogy a dolgok nem maradnak örökkön-örökké így és sikerül kimászni a szegényrokon fiókból.. nektek is és nekünk is.