2009. február 9., hétfő

alakulunk-pozitív-alakulunk-pozitív

Tulajdonképpen egyre jobb és jobb és jobb.. el sem hisszük, komolyan:
hiszen még csak 5 hónapja vagyunk itt, hiszen válság van, és a csp-t sem kapjuk még, és mégis.. egyre kiszámíthatóbban élünk, egyre jobban kerülünk egyenesbe.. már kocsikat is nézegettünk, hogy milyen jó lenne egy ír rendszámos, egyterű, sok üléses... amivel együtt mehetünk mindenhová.
Mikoris szombaton belefutottunk egy nagyon szimpatikus Renault Espace-be.. és miután konstatálta Buddy, hogy a motorja ugyan az, mit Gizié, amit(akit) imááádunk, és nekünk pont jó.. szóval ma megvettük.
Hihetetlen, hogy igen, zsebből és nem hitelre, mint az eddigi "nagy" értékű autóinkat, szóval, ha úgy alakulna, hogy holnap hazamennénk, máááár bőven megérte nekünk ez az írországi kaland.




Maga a megvétel igen kalandos volt: én a Bank of Ireland-nél vezetem a számlámat. A kocsi 3000 euróba került, ehhez ma reggel be kellett mennünk a bankba, hogy kivegyünk ennyit.
-3 telefon után nagyon sűrű bocsánat kérések közepette - megkértek, hogy várjunk kb. egy órát, mert nincs ennyi pénz a főpénztárban.. Ez igen vicces, mert valahogy azt hittem, hogy mondjuk 30000 euró az a pénz az, amit csak ilyen körülményeskedve kaphat meg a delikvens.
A pénzek koszosak voltak, még véletlenül sem voltak "megfejelve".. fura.
Eztán átrobogtunk Portlaois-be, ahol találkoztunk az eladóval.. megint megszemléltük, igen, akarjuk. :D
Papírok kitöltése után, megkerestük a legelső brókert, hogy akkor mi biztosítást kötnénk..
A neten körülnéztünk már, tudtuk, hogy horror ajánlatokat várhatunk: magyar jogsisok, no bonus igazolás, nem régi írországi lét (:OOO ), két sofőrösre akarjuk a biztosítást..
Na, a brókerünk a fél órás adatfelvétel után, fejcsóválva közölte, hogy senki sem tud ajánlatot tenni nekünk, evvan kérem.
Bazzeg, veszünk egy kocsit, amit csak érvényes, ránk szóló biztosítással vezethetnénk, hajlandóak vagyunk benyelni az extra költséget, és NINCS, aki ajánlatot tegyeeeen?? Röhej.
Jó, menjünk még egy kört, hátha.. találtunk egy axa biztosítót, Buddy úgy indított, hogy magyra jogsink van, nincs bonus-igazolásunk, tudnak valamit ajánlani?
És lőn: van biztosításunk, kicsit kevesebb, mint amit a netes ajánlattevők ígértek.

A kocsit felavattuk, elmentünk Birr-be, már csak arra maradt időnk, hogy oda kocsikázzunk ki, de talán holnap nagyobb útra is elmerészkedünk.


10 megjegyzés:

Iboly írta...

Nem semmi! :)
Most mondhatnám, hogy mekkora szerencsétek van, de mivel Ti elébe mentetek a szerencsének, ezért nem is csoda, hogy jól alakulnak a dolgaitok! Olyan jó ilyesmit is hallani, hogy valami sikerül, hogy gyarapodtok, hogy jó irányba mennek a dolgaitok! Veletek örülök! :) Csak így tovább!

verbena írta...

Köszi Iboly,
istenigazából ez ( az ekkora autó) -te nagyon jól tudod- ezer éve vágyott dolog: igaz, ebben is megalkudni kellett. Mert nincs raktér, de ha akkorát akartunk volna, majdnem kétezerrel többe került volna, igaz, 9 éves.. viszont ismerjük a motort, tudjuk, h mit kibír..
Szombat óta nem aludtunk szinte, mert csak azon járt az agyunk, hogy mindez igaz-é.
Egy szó, mint száz: köszi a velünk örömködést. :DDDD

cory írta...

Nagyon klassz kocsi :) Ügyesek vagytok! :) Aztán majd számolj be, milyen, mert hosszú távon mi is ekkora autót szeretnénk :)

Márta írta...

Gratulálok, mind a nyolcatoknak! Kiböjtöltétek, megdolgoztatok érte egymásba kapaszkodva, egymást támogatva, örüljetek neki! Én is veletek örülök!

vero írta...

Szuper tütü :D gratulálok hozzá, csak így tovább!!!!! :))))))

verbena írta...

Köszönjük szépen Nektek is. :D

Ann írta...

Visszafelé olvastam az előző... illetve következő posttól és egyből az a kérdésem támadt, hogy mivel mentetek??? És akkor jött ez az álom bejegyzés, el se hiszem, úgy örülök!!!! :)))))) Szuper jóóóóó!!!
Nagyon tetszik :)))))

verbena írta...

:DDDD
Ann, köszi, most ugyan szervizben van.. semmi ijedtség, csak tudod, vezérműszíj-csere, Buddy ehhez ragaszkodik minden -nekünk új :P -kocsi vásárlása után.

Szunyo írta...

:DD Gratulálok az új szerzeményhez, sok-sok balesetmentes km-t együtt! :DD

verbena írta...

Aranyos vagy Juca, köszönjük. :D
Legyen úgy. :D