2008. december 24., szerda

az idei karácsonyunk

Milyen lehet egy tökéletes Karácsony?
Háziasszony szempontból biztosan akkor az, ha minden étel remekül sikerült, a bejgli gyönyörű... férj szempontjából esteeg akkor az, ha a fát sikerült tökéletesen belefaragnia a talpba?

Nekünk ez a 16. közös Karácsonyunk.. mind gyönyörű volt, emlékezetes.. az egyik amiatt, hogy Buddy kézzel faragott játékokat Tominak-Hannának - olyan csórók voltunk, hogy ajándékra már nem futotta, a másik azért, mert végre csak magunkban voltunk 24.-én...

Ez a mostani nekem a legtökéletesebb: nem, nem sikerült SZÉPEN a bejglim.. ellenben sosem volt ilyen finom. :P
Sajnos nincsenek egyforma tányérjaink, az evőeszközeink fele műanyag, a poharaink szintén azok, nincs asztalterítőnk :O
Mégis az ebédünk nagyon jól sikerült: nem volt hiszti, nem volt sírás-rívás.. hangzavar volt persze, de csak úgy olaszosan.
Az ebéd után kaptunk egy kis mini-koncertet, amit később megörökítettünk az utókornak. A tegnap esti történések és ma délelőtti hírek (ezekről majd később) miatt már amúgyis érzelmileg túltengtünk.. *szipp-szippp*
Idén is csak a gyerekeink kaptak ajándékot, így volt most megoldható.. igyekeztünk persze úgy ajándékokat választani a gyerekeknek, hogy amire nagyon vágytak azt kapják, illetve ami otthon maradt, és hiányzik, azt pótoljuk.
Tomi dartsot kapott, Hannus egy szuper ékszerkészítőt, Kari nagyon vágyott egy nagy plüssre, Jancsi lego-ra, Marci egy Analmi nevű macira, Beni pedig Thomas-lázban ég.
Mindannyian csillogó szemmel mondták, hogy ennél szebb Karácsonyuk nem volt még.. ami sanszos, hogy csak egy évig lesz igaz, mert jövőre még szebb lesz :D .. de a lényeg, hogy sikerült, amit szerettünk volna.
És nem az ajándékok miatt van ez, hanem a fíling miatt.. meghitt volt, csendes, békés... nem kellett olyan rokonok arcát nézni, akik a mindennapokban semmibe vesznek... 9 évvel ezelőtt voltunk először és utoljára egyedül Szent Este.

Tökéletesre sikeredett ez a Karácsony: szeretünk és szeretve vagyunk, azt az ijesztő betegséget is legyűrtük, elértük az idei Nagy Célunkat, lassan kiegyenesedünk anyagilag.. kell ennél több?


3 megjegyzés:

Ann írta...

*szipp-szippp* - ezt megkönnyeztem. Nem is találok szavakat, hogy elmondjam, mennyire örülök, hogy ez így sikerült, ahogy, úgyhogy csak egyszerűen
Boldog karácsonyt!!! :)

Iboly írta...

Soha nem a külsőségek teszik széppé a karácsonyt, hanem az emberi hozzáállás. :)

vero írta...

Jövre ugyanilyet!!! :)