2024. május 11., szombat

Északi fény

Persze, hogy bakancslistás volt mindig is az Aurora borealist látni.
Sok ideje tervezzük, hogy el kéne menni Északra, a tél folyamán, hogy lássuk.. 
persze időnként van esély itt is látni, tagja is vagyok az Irish Aurora chaser csoportnak, de vagy olyankor volt esély, hogy másnap dolgozni kellett mennem, vagy nálunk pont éppen (nahát) esett/felhős volt, vagy nagyon messzire kellett volna elautózni, aztán vagy látjuk, vagy nem.. szóval mikor a tegnapi hírekben illetve az összes csoportban azt taglalták, hogy na most talán tényleg, meg felhőtakaró előrejelzéseket mutogattak, hogy hol mekkora lesz az esély, kb úgy mentem el aludni, hogy mondtam a srácoknak, állítólag lesz, meg dél felé, de nem hinném, hogy látni lehetne innen.
Éjfélkor bekopogott Beni, kb egy órája aludtunk csak, hogy lehet látni az északi fényt a kertből..











El sem hittem, pedig szabad szemmel is lehetett látni, de persze a kamerával sokkal részletesebb fotókat tudtunk csinálni.. komolyan hálás vagyok, hogy 1. Beni felébresztett, 2. hogy ezt az életemben láthattam, pláne úgy, hogy nem kellett több ezer euróért Észak-Európába utazni.. 

2 megjegyzés:

Lazac írta...

Képzeld még itt nálunk is lehetett látni, többen készítettek fotókat, nagyon szép volt. Itt lilás-vörösben játszott, én persze átaludtam, naná. :) Bogyó nem olyan mint Beni, nem ébresztett fel. :):) Sok fotót láttam az ír oldalakon, amiket követek, A Te fotóid is csodásak, nagyon! ♥

Verus írta...

Köszi Lazac.