2024. május 29., szerda

Az elmúlt 10 nap

 ..-ban volt minden: 

Jó: 
-hazajöttek a nagyok, külön ugyan, de jó volt látni őket. Tomi most jó ideig nem jön haza, mert van két nagy vizsgája a jövő héten, arra tanul.
-Kari hazahozta a Catant megint, irtó sokat játszottunk együtt. Nyárra veszünk mi is, igazán addiktív társas.
-kicseréltettük a klímagázt a kocsiban, készülünk a nyárra (és reméljük, hogy kelleni fog a klíma), nem volt olcsó €135, de nagy szó, hogy már itt, a mi kisvárosunkban is van szerelő, aki foglalkozik klímával.
Majd megnéztük, hogy milyen időpontok vannak a vizsgára, ui aug elején esedékes a kocsi vizsgáztatása. Konkrétan a tegnapi napon volt egy időpont, utána meg legközelebb csak szeptemberben lett volna. Úgyhogy Alan elvitte tegnap, gyönyörűen átment. Illett is, hiszen egy hónapja az összes féktárcsát kicseréltettük, plusz a hátsó felfüggesztést is kicseréltettük. 
-Marci minden vizsgáján sikeresen átment. 
-44 nap múlva megyünk nyaralni 

Rossz: 
-nem a mostani, hanem a múlt hétvége ragyogó volt, igazi nyár fílinggel. Ok, csak két napig, de igyekeztük kihasználni. Mi kint ültünk a kertben szinte egész nap, a fiúk épp vmelyik a Forma-1 nagydíjat nézték, mikor így random mutatja a Marci a lábát, hogy mit gondolok a sebéről.. egy csípést elvakart vmikor és 10 centis átmérőjű vörös kör lett körülötte kb fél nap alatt.. úgyhogy ügyelet, ott a tűző napon rohadtunk a kocsiban, mert a covix óta nem igen akarják a kísérőket beengedni.. szóval antibiotikum meg antiszeptikus krém. 
-és ugyanebben a pár nyári napban volt az is, hogy Alan nekiindult egy 70 km-es bringakörnek, amikor a 40. km-nél kiszakadt az egyik küllője. Megbeszéltük, hogy meló után összeszedem, de nem akart ott megvárni, ahol lerobbant, hanem elindult visszafelé: a szuperszéles ír utakon, bringát tolva.. persze beöltözve, ahogy kell. Emlékei szerint az a benzinkút, ahol végül bevárt csak pár percre volt, de gyalog kicsit más volt minden: 7 km-t tolta a bicajt, mire odaért a kútra.
-és az idő. Komolyan. Kritikán aluli szar idők vannak. Esik, fúj, esik és fúj egy hete. Reggel 6-7 fok, napközben talán 15 is van, de a metsző szél nem segít. 
Jó viszont, hogy ha nem esik, a mosás pikk-pakk megszárad odakint.

Jön a hosszú hétvége, állítólag jön a meleg is. Nagyjából laza hétvégét tervezünk, Beni utolsó hétvégéje az érettségi előtt, Jancsihoz és Marcihoz meg jönnek ittalvósra a barátaik, mert Metal Fest lesz a városban. 

2 megjegyzés:

Lazac írta...

Képzeld, a keresztfiam kb 1 hónappal ezelőtt megcsípte egy pók. Azóta is dagad a lába. :o Pedig kente mindenfélével, de nem nagyon használt neki.
Jó, hogy már csak ennyi van vissza a nyaralásig. :)
Szegény Alan, jól megjárta. :(

Verus írta...

Szegény, az akkor jó durva csípés illetve méreg lehet.. remélem, hogy azért javul a lába. Orvos mit mond?