2024. január 21., vasárnap

Blue Monday (—>Sunday)

 Ugyan tudjuk, hogy a Blue Monday azaz az év legdepressziósabb napja csak kamu és azért találták ki, hogy utazást bookoljanak az emberek, de valljuk be, hogy csak van benne valami: és nem csak egy konkrét hétfő, hanem úgy kb január közepe olyan ehhh..
Na, a mi elmúlt 10 napunk is kb ilyen: megvagyunk hűlve, épp annyira, hogy zavarjon, de nem annyira, hogy ágyban feküdjünk és ne menjünk iskolába/dolgozni. 
Fájós torok, bedugult orr, rossz közérzet.
Plusz tartós fagy volt, elképesztően hideg volt mindenhol, itthon is ezerrel kellett fűteni (az olajat is egy hét késéssel hozták) plusz kandallóztunk minden este, a munkahelyemen csontig hatoló hideg volt minden rohadt reggel, szóval tényleg minden adott volt a depis érzéshez.

Ezen kívül persze történtek dolgok: pl megcsináltuk a fürdőt.
Nem is emlékszem, hogy anno írtam-e a blogba vagy sem, de 2019 januárjában Marcika levert a fürdőben egy after shave-es üveget, ami olyan bénán landolt, hogy a mosdót telibe kapta és a széléből kitört egy ember fej nagyságú darabot. Szóltunk a tulajéknak, hogy ez van sajnos. Akkor kijött a két dopie, hümmögtek, nézegették.. majd fél évvel később megmértek vmit és kb ennyi.
Mi meg úgy éltünk ezzel, hogy Alan leragasztotta ducttape-pel és kb fél évente lecseréltük.. de full cikisen nézett ki, és tudtuk, hogy ezek ezt sosem fogják megcsinálni (még úgy sem, hogy mi tettük tönkre=veszünk mosdót és ők meg kicserélik). 
Eltelt a kovidos időszak, de senki sem mozdult.. lassan már a csapbetétet is kellett volna cserélni a melegvizes csapban, így elkezdtük bújni az adverts-et, hátha látunk vmi jó megoldást. Slőn.. 70 km-re volt eladó egy régi, viktoriánus stílusú mosdó szekrény, keverőcsappal (juhéjjjj, 16 év után újra tudunk normálisan kezet/fogat mosni). Alan megvette, Marcival elhozták, kicsit felújította, lefestette és elkezdte bújni a netet, hogy az ír/angol fix csöves, két csapos mosdót hogyan is alakítson át európaira. 
Megvett mindent, amit kellett, új szifon, flexi csövek, átalakítók.. stbstb és végre a fagyok is elmúltak, úgyhogy tegnap kicserélte a mosdót.
Az ilyen voltról nincs fotó, annyira izgultunk, hogy fog-e sikerülni, hogy elfelejtettük lefotózni. 
Itt ui a víz elzárása sem olyan egyszerű, mert van a főcsap, ez konkrétan a konyhai mosogató alatti csap, és ha ezt el is zárja az ember, attól még ki kell engedni a padláson levő tartályból a vizet (abból megy az egész ház vízellátása) plusz a boilert is le kell zárni, hogy legalább a meleg vizet ne kelljen kiereszteni. 
Szóval nem volt egyszerű, pláne olyannak, aki pont a vízvezetékek szerelését kihagyta az életéből.  
Az a hosszú szekrény eddig a mosdó mellett volt bal oldalon, de most inkább az ajtó mögé betettük, így sokkal világosabb lesz a fürdőnk.



Jancsi Németországban van a barátainál és ma látogatja meg Hannáékat, a kis Mimike már 5,3 kiló, olyan cuki körtefeje lett, hogy rá sem lehet ismerni. 


Marci holnap kezdi a második szemesztert, Beninek egy hét múlva a próba érettségi lesz, Tomi egy újabb vizsgát letett, már “csak” 3 vizsga és okleveles könyvvizsgáló lesz, Kariék meg szuper hírt kaptak: kiköltözik a lakótársuk február elsejével, és inkább bevállalják az extra kiadást, de így végre saját bérleményük lesz.

4 megjegyzés:

Agyrágóbogár írta...

Ügyesek vagytok!

Verus írta...

Köszi!( és te tudod, hogy minden ilyen művelet mennyire nem egyszerű tud lenni)

Lazac írta...

Én még emlékszem a lehetetlen csapokra, mivel Londonban is ilyen volt, meg Skóciában is, nemcsak nálatok. :):) Jó, hogy 16 év után van már normális. :) Kicsi Mimike nagyon cuki lehet a körtefejével, a lábán minden esetre olvadtam. ♥♥

Verus írta...

Lazac, nem lehet megszokni ezeket a hülye csapokat.. épp minap néztem egy eladó * -laza 500 ezer eurós házat- itt a környéken, és bakker az összes fürdőben dupla csapok vannak..
*álmodik a nyomor.. azaz mire költenénk a lottó ötöst, ha lottóznánk 😅😂😂