2023. augusztus 10., csütörtök

Odaút és D-day, Frország 1-3 nap

 Minden szuperül kezdődött, az odaút sima volt, este 10-kor indultunk el, a naplementét a deckről néztük, este még a bárba is beültünk, volt élőzene, a reggeli szuper volt, megérte a pénzét. Sajnos viszont Alannek nagyon meghúzódott a dereka a kabinban, oly’annyira, mint soha eddig.. a klotyó/fürdő nagyon szűk a kabinban és csak kifacsarodva lehet ráülni a wc-re, ott elég volt egy rossz mozdulat és kész.
A napozóteraszon jó kemény, műanyag padok voltak, oda felmászott szegény, és elfeküdt az egyiken, és valahogy sikerült “visszamozdítania” a derekát.
Amúgy snapszereztünk sokat, meg “chillingeltünk”. Cherbourghoz közeledve , Jersey magasságában delfinek követték a hajót, csak Marcinak sikerült lefotóznia őket, de szupi élmény volt.







Az aznapi szállásunkat csak este 8 körül tudtuk átvenni, így a kikötés után még volt időnk a Pointe du Hoc-ra elvinni a fiúkat. 







Az idő fantasztikus volt, akárcsak másnap, mikor a D-day túrát csináltuk.
Reggel az Amerikai temetőben kezdtük a túrát, aztán végigjártuk az Overlord múzeumot, lementünk az Omaha beachre, onnan a Gold beachre, majd a Juno beach-csel zártuk le a Partraszállás túrát.




Overlord múzeum, érdemes bemenni, végigjárni, nagyon sok videót/fotót csináltam itt, csak párat teszek ide..



Omaha beach, Memorial: 



Gold beach, a tengerben látni lehet a “Mulberry B” ideiglenes kikötőt, amit a partraszállással egyidőben csináltak, hogy az utánpótlást a szárazföldre tudják vinni. 10 hónapig üzemelt.





Juno beach: 





A Sword beach marad csak ki végül, mert még Caen-be is el akartam menni a Saint-Pierre templomba. 









A normandia szállásunkat csak random találtuk meg az airbnb-n, okés volt, és nagyon olcsó. Itt két estét töltöttünk el, harmad nap innen indultunk el Le Mans-ba. Persze már esőben pakoltunk be a kocsiba, de akkor még úgy gondoltuk, hogy hahhha, kit érdekel, mi megyünk le délre, a meleg, napos, fülledt nyárba. ;) 

1 megjegyzés:

Lazac írta...

Csodásak ezek a képek, másodszor is nagyon klassz volt végignézni, olvasni. ♥