2022. július 16., szombat

Nyár 2022

 Tegnap délután letettem a lantot egy hónapra, és több, mint egy hete már igencsak jó idők járnak errefelé is. Le is költöztünk a nappaliba aludni, a hálónk elviselhetetlen meleg, az ablakot meg csak alig lehet kinyitni, így a átszellőztetése majdhogynem lehetetlen. 
A mostani hétvége extra melegnek ígérkezik, hőségriadót is kiadtak vasárnap-héfőre. 
Mivel 3 nap múlva indulunk, nem tervezünk elmenni már nagyon sehová messzire (tó/tengerpartra) így itthon nyaralunk egyet.
Még a 2019-es kempingezés alatti brutális viharban tönkrement a pavilonunk, így hazaérve vettünk egyet leárazva, hogy majd a jövő évire jó lesz. De jött a covid, majd még mindig.. és idénre elfújta a komp/benzin ára a családi kempingezést. Így vártuk a tartós jó időt, hogy felállíthassuk végre a kertben. Slőn tegnap megtörtént.



Tomi is hazajött, hogy együtt legyünk, mielőtt elmegyünk. A hétvégén klasszik nyári kajákat találtam ki, (mert mosok, ruhákat szortírozok, fiúkat noszogatok, hogy nézzék át a cuccaikat.. ) hideg meggyleves, extra adag, sült kolbász hagymakarikákkal mára, holnapra meg hamburger. Sütinek meg citromos álmot.
Délelőtt is, meg délután is vikingsakkoztunk, sajnos a mi duónk verhetetlen Alannel, Tomi-Marci párost -fej-fej mellett ugyan- de megvertük. 
Holnap jó lenne egy próba-pakolást csinálni, 4*20 kg a limitünk.




Beni meg közben társat gyárt..: 



Közben lettek változások a bérelt kocsi fronton is: nem tudják a hibrid kocsit odaadni, mert meghosszabbította a mostani bérlő a kocsit, és másikat csak csütörtök délelőttől tudnak adni. Úgyhogy taxizunk szerdán, az, hogy ez a kocsi meg mennyit fog fogyasztani, jó kérdés.. a hibriddel 4-5 literrel számoltunk, úgy saccoljuk, hogy ez kb a 7-7.5-et fog enni.. úgyhogy büdzsé átszabása ezermillimodszorra.. Alan kicsit stresszelt, de átdumáltuk, hogy a nyaralás az, hogy nem vagyunk itthon, annyit költünk, amennyi van és kész, ha vmi nem fér bele, akkor az nem fér bele. Ennyi.





2 megjegyzés:

Lazac írta...

Szuper, hogy már ott is meleg van, mert itt tartósan az. :):) Jó, hogy kicsit izzadtok otthon is, mire "haza" értek, hozzászoktok a klímához. :)
Jól néz ki a pavilon. Jó utat kívánok és nagyon kellemes, élményekkel teli időtöltést Nektek! ♥

Verus írta...

Bizony, tegnap meg is dőltek évszázados hőségrekordok.. durván beindult a hőség.
Köszi szépen!