2022. május 21., szombat

Marci ballagása

 A fiainknak (Jancsi, Marci) szerencséjük volt, mindketten normálisan, hagyományosan el tudtak ballagni.. Jancsi pont a kovix előtt érettségizett, Marci meg most fog.
Marciék ballagása volt az első, hagyományos ballagás a covid óta, újra az iskola tornatermében volt a teljes ceremónia.
A szülők megérkezése után, a végzős évfolyam dudaszóra vonult be.






A bevezető beszédet egy spéci mise követte, ilyenkor felállítanak egy oltárt a papnak, és itt, a tornateremben celebrál egy misét. Így volt a “nagyoknál” is, csak Jancsiéknál volt a mise rész a templomban, majd tornateremben folytatták a műsort.
A lényege most is az volt, hogy ne féljenek az újtól, meg hogy ne felejtsék el, hogy honnan jöttek. 
A pap egy nagyon jó fej atya, most is nagyon szépen beszélt, jókat mondott, a példabeszéd is tetszett, még így nem-katolikus, hitetlenként.
Az idei búcsúztató annyiból volt más, hogy az igazgatónő elmegy augusztusban, 18 év után továbblép, így az ő méltatása került túlsúlyba. Ez nem tetszett egyáltalán, mert persze, mondjanak neki köszönetet, de hogy ő legyen a középpontban… nem itt és nem így kellene elköszönni tőle. Ez a búcsúztató erről a 100 gyerekről kellett, hogy szóljon. 
Majd miután kipolírozták az igazgatónőt, egyesével kihívták a végzősöket, átadták a tablóképüket, és a végén megnéztünk egy kis videót, az elmúlt 6 évükről, az nagyon cuki volt, megható.





Este az egész évfolyam elment az egyik pubba ünnepelni, Marci pár barátja nálunk is aludt, hogy ne a szülőknek kelljen összeszedniük hajnalok hajnalán.
Még 2 hét és kezdődik az érettségi.

2 megjegyzés:

Lazac írta...

Gratulálok Marcinak az újabb mérföldkőhöz és nektek is szülőknek, mert nélkületek ez sem jöhetett volna létre! ♥♥♥ Sikeres vizsgákat és továbbtanulást kívánok! ♥

Verus írta...

Köszi szépen, a nevében is!