2022. április 28., csütörtök

Április

Húsvétkor végül Tomi hazajött vasárnapra, reggel jött és este ment is vissza Catherinehez. 
Karival sütöttünk kalácsokat, előző nap sütöttem zserbót meg fantást, a kis Jancsikának, akinek az a kedvence.. Kari és Alan pedig hétfőn, a maradék mentés miatt még összedobtak egy kis sajtos pogit is.
Amúgy csendesen telt a Húsvét, annak ellenére, hogy megint telt ház volt.



Az időjárás egy katasztrófa, ez az április arról szól, hogy szétfagyunk.. a ház is hideg, esténként ugyan begyújtunk a kandallóba, de a reggeli felkelés/kimászás az ágyból: halál. A munkahelyemen sem fűtenek, a 4 napos húsvéti hétvége után 12.6 fok volt bent. 


Közben voltunk a semmi-közepén, venni Alannek egy másik PC-t, és egy számunkra új részen mentünk át, úgyhogy hazafelé megálltunk egy kávéra. A kocsiból izgibbnek tűnt: ez egy erődrendszer, amit a Shannon folyó illetve az itt lévő híd védelmére a brit katonaság épített 1810-ben, a napóleoni háborúk alatt és ez az erőd védte a hidat a nyugatról érkező francia invázió ellen. A Brit szigeteken ez a legjobb példája a “Tete de Pont”-nak, ( a hídfő védelme).
Az első kép netes, ilyen felülről, a többi kép saját.








Úgyhogy szépen búcsút intek ennek a rohadt hideg és uncsi áprilisnak.. remélem, hogy innen már csak jobb lesz, de az tuti, hogy mindannyian alig várjuk, hogy megrohadjunk a pesti panelban júliusban lol. 


2 megjegyzés:

Lazac írta...

AHA, akkor azért nem írtál, mert hideg volt! :D:D:D Itt is ilyen hűvös az április, nálunk még mindig megy a fűtés és reggelenként kabátban viszem le Bogyót a sétájára. Jól néz ki a húsvéti asztalotok, nekünk ez most így ilyen formában kimaradt, az olasz út miatt, de nem bántuk meg. :):):):) Juhhu, nincs is jobb egy kis rohadásnál a qrva meleg panelben. :D:D:D:D:D Ezen de felröhögtem. :):) Ölelés nektek, legyen már tavasz és jó idő! ♥

Verus írta...

Pontosabban, hideg van.
Nekünk most döntenünk kellett, hogy olaj vagy nyaralás.. szar ügy, de ez van. 3 heti fűtésünk kerülne most €450-ba.. így döntöttünk, hogy inkább fázunk a házban/még jobban felöltözünk, minthogy idén se menjünk sehová a fiúkkal.
Köszi, neked is, nálatok is, puszi!