2022. április 2., szombat

3 év után újra

 Végre sikerült összehozni a barátainkkal, hogy kijöjjenek egy hétre hozzánk.
Anyuka, apuka, 12 és fél éves fiú. 
3 éve, Zamárdiban futottunk össze, pont ők is ott nyaraltak, meg mi is, és akkor beszéltük meg, hogy majd kijönnek hozzánk. 2020 májusára meg is vették a repjegyet, aztán tudjuk mi lett belőle.
Minden is összejött most is, a gyerek beteg lett az indulás előtti héten, Zolinak a sérve kijött, Ildinek veseköve lett, azzal küzdött heteken át, itt meg szibériai hidegek voltak, meg heteken át tartó esőzés.. de minden rendbe jött, érkezésük előtti naptól egy szem eső sem esett több, mint egy héten át, sőt annyira jó időnk volt, hogy a múlt hétvégén melegebb volt itt, mint Barcelonában.
Szerintem ez a szuper idő fricska volt a sok kárörvendőnek, akik lesajnálták qrva irigyek voltak rájuk őket, hogy a mindig esős Írországba minek mennek nyaralni.
Oltári jól éreztük magunkat, nagyszerű volt minden is. 
2200 km-et autóztunk össze-vissza. Jártunk Kilkennyben, végigmentünk a Dingle félszigeten, lementünk a Hook-head világítótoronyhoz, elmentünk a Cliffs of Moher-hez ( a Burren-en át, megállva a Blackhead világítótoronynál), elmentünk a Wicklowba, és persze megmutattuk, hogy hol is lakunk, a kötelező kocsmázást pedig Martin (Eoin apukája) kocsmájában ejtettük meg.
Nagyon intenzív volt, mindent is látni akartak és nagyon lelkesek voltak, és nagyon jó volt minden.
Benit is kivettem arra a pár napra a suliból, úgyhogy Levinek is volt társasága.
A hétvégi programoknál jött Marci is, illetve a Dingle túra előtti napon hazajött Tomi és 2 autóval mentünk az Inchig, ott pár órát elvoltunk, és mi onnan tovább mentünk a félsziget végébe, Tomi meg hazament. 
Egy laza, 40 darabos fotó válogatást teszek ide, (a több százból 😅) emlékbe, persze a blogger jól összekeverte őket.
 







































Már tervezzük, hogy jövő nyáron is kijönnének, esetleg pár nappal tovább.

3 megjegyzés:

Agyrágóbogár írta...

wooow! Szuper helyeken jártatok!

Lazac írta...

Nagyon örülök annak, hogy az időjárás a barátotok volt, mert elképesztően jó volt viszontlátni a szívemnek kedves 10 év előtti vidéket. Megnyugodtam, hogy a Dead Man még mindig fekszik, a Cliffsnél szebb látvány nekem eddig csak az Inch és a Dingle volt. Csodálatosak a képek és elhiszem, hogy jó érzés volt végre találkozni. A 2020-as repülőjegy lemondás még bennem is élénken él, úgyhogy nagyon jó, hogy végre újra lehet repülni és utazni. ♥♥♥

Verus írta...

Hihetetlen jó időnk volt, márciushoz képest. Újra lehet utazni, de ide már csak a ryanair jön közvetlen járatban, a barátaink hazafelé az összes csudanépet jól ki is fogták.. mindegy már, csak fura, hogy nincs alternatíva.