2021. szeptember 8., szerda

Iskolás mindennapok

 Mostanra szépen visszarázódtunk a mindannyian korán kelős életbe. Illetve Jancsi még henyélhet ezen a héten, mert ő csak 13.-án kezd. A hétvégén az idén érettségizők megkapták az eredményeiket, hétfőn meg kijöttek a felvételi ponthatárok, elképesztően magas mindenhol, úgyhogy nem kicsi stresszt pakolnak majd még a Marci korosztályára.. persze ügyes, okos, menni fog neki, de sajnálom őket, hogy most egész évben ez egy extra teher lesz nekik. 
Megvettem a vizsgapapírokat neki, laza extra €45 pluszban, a magyart meg kinyomtattam neki: az a terv, hogy hetente/két hetente egy-egy évnyi vizsgapapírt megcsinál és együtt kielemezzük.
Beni a TY-osként sokat nem fog tanulni, de helyette az élet “apró dolgaiba” kap majd betekintést 😅😀 most pl az iskolai büfében dolgozik, heti forgásban vannak és napi €4-t kapnak érte. Lesz majd egy mini company-juk, kapnak €50-t a sulitól indulótőkének, a business tanár segít nekik, amiben tud, de be kell, hogy indítsanak egy “vállalkozást” amivel majd egy versenyen is részt vesznek. 

Tegnap tetőzött a hőség, 28 fok volt, pokoli meleg az emeleten, és ma, mikor megjött az enyhülés/eső, döbbentem rá, hogy lassan 3. hete nem esett.. 

Közben mindenféle szolgáltató-váltásban vagyunk.. mert itt (is) az van, hogy addig vagy jó ügyfél, amíg alá nem írsz 12 hónapot, aztán utána már senki sem akarja megtartani az ügyfelét.. pl Vodafone-os internetünk volt eddig, első 6 hónap €20 volt, a következő 6 hónap €30, majd az egy év letelte után €52. Lehetőséget sem adnak, hogy azt mondja bki is, hogy akkor meghosszabbítanám, hasonló kondíciókkal..úgyhogy évente váltunk.. Eir-ről vodafone-ra, majd vissza.. és így tovább.. most épp az eir a soros, de 3. hete b**szakodnak a bekötéssel (állítólag a gyorsabb net miatt egy új kábelt kell behúzniuk, ami bizony akár 6 hétig is eltarthat..), az elektromos szolgáltató is bekínált egy ingyenes smart fűtőszálat a boilerbe, megbeszéltük, hogy 2 hét múlva beszerelik, de most lemondták és bizonytalan, hogy mikor jönnek merthát a brexit/covid/nincs ember —> lehet választani a bullshitből. 

Mához 2 hét múlva megyünk, eddig már 3-an megsértődtek, mert nem megyünk el hozzájuk/nem alszunk náluk/csak egy pár órára érünk rá.. bevallom, hogy nagyon nehéz így ráhangolódni és nem verni a fejünket a falba, hogy miért nem inkább pl Göteborgba mentünk el inkább, ott a fene sem ismer minket és nem kell elszámolnunk senkinek az időnkkel/életünkkel. 
De  OHMMMM és belső béke, jó lesz és kész. 

3 megjegyzés:

Lazac írta...

Én nem is értem, hülyék az emberek, vagy mi? Miért kellene elszámolni mindenkinek az időtökkel? Ez de utálom én is! Lesz pár napotok, amiből 2 kb az utazásra fog elmenni, egy meg a találkozóra. Mégis mit gondoltak, hogy mennyi időtök lenne mindenkit felkeresni? És ha válogattok, akkor meg az lenne a baj.
Igazad van, inkább Göteborg lett volna a nyerő. :):)
Itt dettó ilyen a helyzet a szolgáltatókkal, úgyhogy nyazsgem :):)
Itt is 30 fok lesz a hétvégén, de reggel meg este jó ha van 9-10 fok.:):) Öltözködj. :):) Írtam is tegnap az unokás csoportba, hogy mindenki hozzon meleg holmit is, de fürdőruhát se felejtsenek el pakolni.:):)
A sulikezdőknek egy nagy hajrá. :*

Verus írta...

Ó, a helyzet csak fokozódik.. szállodába megyünk vazze 🤐🤐
Komolyan..🤦‍♀️
Nektek pedig nagyon jó szórakozást a hétvégére!

Lazac írta...

Kitartás Verusom ♥♥♥
Jobb lesz a szálloda, hidd el....♥♥♥