2019. május 13., hétfő

Summer is coming..

(Ha már GOT lázban égünk, (Alan persze nem annyira.. :D ).. akkor jöjjön a nyár -a tél után :)

Csodálatos hétvégének néztünk elébe, pénteken megvettünk mindent a szombati bográcsozáshoz, Beni kérte, hogy csináljunk megint valamit a bográcsban. Vörösboros marhapörkölt lett, zabkorpás nokedlivel, fokhagymás-tejfölös uborkasalátával. (Isteni lett..)

Pénteken azonban nagy hírrel várt Beni: a héten voltak a meghallgatások a jövő évi suli musicalre, (High school musical) és ő 2 fiú szerepre készült, megtanult egy-egy dalt.. végül 10-szer hívták vissza, mindig valami mást kellett énekelnie, meg ott rögtön megtanulnia egy új dalt..és végül ráosztották a főszerepet. A fellegekben járt, nagyon örült, mi meg nagyon büszkék vagyunk rá, (ritkán kap ilyen fiatal gyerek főszerepet.)
Ma kinyomtattuk neki a 120 oldalas script-et, tanulhat a nyáron. :D

Marci volt tartományi atlétikai versenyen és 1500 m-en első lett, nagyon klasszul halad a kis edzésével, majd' minden nap csinál valamit: fut, gyúr, jógázik, most már bringázik is az apjával, öröm ránézni, olyan fitt.
És persze full szerény, semmit nem hangoztat, mindent úgy kommunikál le, hogy "ja, igen, tényleg... első lettem.." Pl Jancsi mondta, hogy szerinte Marci a suliban a legjobb gitáros, de senki nem tudja, mert nem reklámozza és a music-ot nem csinál már.

Jancsi most pénteken ballag, a szép új cipőmhöz kellett vennem új, nyári nadrágot. :D 
Minden alkalommal tovább bonyolítják a szervezést a suliban, idén már két helyre kell mennünk: először a templomba, majd utána a tornaterembe.. és közben nem is egyházi az iskola, mégis minden alkalmat megragadnak egy kis extra misézésre.. mondjuk szerintem nem sokáig lesz ez így, már ebben a kis falusi gimiben is vannak muszlimok, szerintem mire az ő gyerekeik is ballagni fognak, nem lesz kötelező elem a katolikus mise.. engem nem érdekel, de Alan pl konkrétan nem szereti, hogy ez sosem opció, hanem a ballagási műsor fő eleme..de ennyit mi kibírunk, ateistaként.

Vasárnap reggel olyan gyönyörű, meleg reggelre ébredtünk, hogy gondoltunk egy nagyot és összeszedtük a fiúkat és kimentünk a tengerhez, Ballybunionba. Jancsinak is kell szünet a tanulásban.
Persze fürödtek is (10.7 fokos volt a víz), mi meg napoztunk (csak leégett egy részen a nyakam, ahova nem kentem naptejet.. Alan-nek meg a térde..szuper jól nézünk ki..) 
Nagyon jó volt, kellemes meleg, enyhe széllel.. 
Ez a meleghullám egész péntekig ki fog tartani, utána jön az eső, azt mondják.



















2 megjegyzés:

Lazac írta...

Csodás időtök volt! Itt meg teljesen ír időjárás uralkodik.:)
Az írásaitokat és a képeket elnézve nem tud nem eszembe jutni, hogy mennyire jó döntést hoztatok anno, hogy kiköltöztetek! Minden gyereketek tehetséges csoda, itthon nem biztos, hogy ezeket felismerték volna, vagy támogatták volna őket a fejlődésben. Büszkék lehettek magatokra, nagyszerű szülők vagytok! ♥

Verus írta...

Ja, olvasom, hogy a fagyos szentek huek magukhz es milyen hideg, esos idok vannak Mo.-on.
Koszi Lazac! 😘💝💝💝