2019. március 17., vasárnap

St Patrick napi parádé

Idén (is) borzasztó hideg, szeles, esős napok voltak a Patrick-nap előtt... Jól ki is gondoltuk, hogy nem megyünk ki, betegek is voltunk egész héten. Nem komoly, de nem kellene még jobban meghűlni.
Beni keresztül húzta a terveinket: hát ő bizony fellép.. Akkor nincs kérdés, megyünk. Szerencsére jó sok meleg cuccot vettem magunknak Svédországra, így teljes menetfelszereléssel indultunk el. (És még így is lefagyott az arcunk LOL )

Az idei parádé témája a 70-es és 80-as évek voltak.. Beni a suli kamionján voltak, mint a Queen együttes, ő volt a basszusgitáros. Tegnap szétmosta a haját, agyon balzsamozta, ma reggel gyönyörűen kifésülte (ezek nagy szavak, csesztetni kell a fésülködés miatt, illetve haj levágással kell fenyegetni, hogy kikefélje a haját) és úgy feszített a platón, mint egy sztár. A hideg szélben meg gyönyörűen lobogott a haja. :D
Este köröket futott, hogy Hanna ezeréves műbőr dzsekijét megtalálja, feltúrt mindent, végül meglett, és ugyan este még egyben volt a dzseki, de reggelre el kezdett lehámlani a műbőr felső rétege..gusztustalan lett, de Beni imádta.. azt mondta így rockeresebb. :

Ír reggelivel indítottuk a napot, Benit már 10-re el kellett dobnunk a sulihoz, mert fel kellett állítani a set-upot.
Marci is és Jancsi is kitalálták, hogy akkor ők a haverokkal, barátnővel lógnának majd a parádén és utána is, haza sem jönnének estig. 
Beninek is megengedtük, hogy bent maradjon a városban a felvonulás után még egy kicsit, így a mi terveink valami olyasmik voltak, hogy kettesben el leszünk valahogy. 
Erre: hazajött Tomi, Catherine-nel egy pár órára (cukik voltak, este mennek bulizni, de be akartak köszönni -70 km-es kerülő..), Jancsi hazahozta az összes haverját és fent UNO-ztak a szobájában, majd Marci beállított két barátjával, egyedül Beni lógott bent a városban este 6-ig.

A menet 12.30-kor indult, addig zuhogott az eső, majd az egész menet alatt sütött a nap, és mire hazaértünk, jégvihar lett megint.. Szerencsések voltunk, legalább nem áztunk ronggyá.




A testvérvárosokból is mindig van itt képviselő, a franciák idén is lököttek voltak: 




A régi sulijuk.. ők Roald Dahl: Charlie és a csokigyár könyvét jelenítették meg




A helyi nyugdíjas klub: 



A helyi Pipe band: 



Aztán a gimi is jött később, voltak a 80-as évek klasszikus filmek: ET, a Ghost busters, A Cápa.. 




És a kamion.. :D 








4 megjegyzés:

Lazac írta...

Beniék tök jól néztek ki! Micsoda nagy ötlet volt ez!
Jó lehet egy ilyen parádé, csak ne lenne közben hideg, meg só, szép és hó. :):)

Lazac írta...

Na most látom milyen szépen összekeveredtek tegnap a billentyűk, vagy önállósította magát a gépem.:):) Szóval hideg, eső, szél és hó akart ez lenni ám, normális írással. :D

Verus írta...

Értettem én elsőre is 😂
Na, majd legközelebb ilyenkor gyere, jó buli. Igaz, ilyen időben sok dolgot nem tud az ember megnézni, de iddogálni lehet a kandalló mellett (meg a pubokban 😋😜)

Lazac írta...

Az is jó elfoglaltság! :D:D