2019. március 25., hétfő

Silent Valley -Ben Crom víztározó

Vasárnapra is csudaszép időt mondtak, felhőkkel, átfutó esővel..így a szombat délután azzal telt, hogy a fiúk lelkesen kerestek valami új helyet, ahova elkirándulhatnánk. 
Így találták meg Co. Down-ban, a Mourne hegységben lévő Silent Valley-t és a Ben Crom víztározót.
10 km-es túránk volt, alapvetően sima, laza séta út, szerettünk volna még felmászni a hegycsúcsra, de rákezdett az eső, így inkább visszaindultunk a kocsihoz. Kicsit (nagyon) eláztunk, de hamar elállt szerencsére.
A gát fantasztikus, hatalmas, 100 éve építették meg. Lenyűgöző élmény volt, mindegyikőnknek. 2 tó van, az első gát is impozáns, de a Ben Crom vitt mindent..1700.000.000 liternyi vizet tárol..
A völgy bejáratánál kiépített parkoló-vécé, park, kiépített piknik area, játszó, kávézó. 














4 megjegyzés:

Lazac írta...

Lenyűgöző hely lehet, már néztem a képeket a fészen is. Azért valahol félelmetes is, ennyi víz a tározóban, mindig a katasztrófafilmek jutnak eszembe róluk.:) Ti ketten meg ismét jól néztek ki. ♥

Verus írta...

Jaj, bizony félelmetes.Mi is azon beszélgettünk az oda felé vezető úton, hogy micsoda filmet lehetne itt forgatni.. Illetve a fiúk azon agyaltak, hogy mekkora lenne a túlélési esélyünk..hát semekkora. A lenti tóban meg van egy hatalmas lefolyó, az is megdöbbentő méretű, félelmetes.
(Amúgy épp előző napokban néztük meg egy norvég katasztrófa film folytatását, izgi volt nagyon, ez is, meg az első is. )

Verus írta...

És persze köszi a dicséretet! 😘💝

Lazac írta...

♥ :*