2019. február 28., csütörtök

Őrült egy hét..

Ma volt az első nap a héten, hogy nem volt olyan hír/történés, ami ne forgatta volna fel a kis nyugodt életünket..
Ebből csak a tegnapi publikus: Hanna ágynak esett, ledöntötte az influenza, nem tud jönni Párizsba. :((( Nincs annyira szarul, mint a múlt héten, de visszajött a vérvétele és influenza vírusra pozitív lett, nem mehet emberek közé 2 hétig.
A lefoglalt szállásunkat próbáltam módosítani, hogy csak két főre, de nem lehetett már sajnos, de még ingyen le tudtam mondani.. viszont amit találtam, -biztos a sok visszamondás miatt volt akciós és a szállásra szánt pénzünkbe bőven belefér- egy 4 csillagos hotel, reggelivel, és 1 km-re az Arc de Triomphe-tól. 
Nem lesz így ugyanolyan az élmény, de mondtam Hannának, hogy most a legfontosabb, hogy meggyógyuljon, Párizsba majd megyünk máskor hármasban..vagy Madridba.. vagy valahova.

Közben visszamentek a fiúk a suliba (midterm volt egy hétig), well-being hét van, mindennap valami extra van: már volt zumba, ma meg jóga volt. 
Mivel nemcsak hivatalosan van tavasz, hanem tényleg (18-19 fokok is voltak a hét elején) visszazavartam őket úszni a collegeba, heti 2szer. (Évi €40-ért heti kétszer járhatnak, akárhányan a családomból, de mivel itt a hajszárító nemlétező dolog a legtöbb usziban, így télen nem engedtük őket el) Jancsi próbálkozott, hogy érettségi éve van, de mondtam, hogy heti 2szeri extra testedzéstől csak jobban fognak majd forogni a kerekek az agyában..baromi lusta ilyen téren ez a kölyök. Hát meglátjuk, most már voltak a héten.

TBT: pont egy éve, hogy lecsapott Emma, a vihar és akkora havat hozott a következő pár napban, amilyet 30 éve nem láttak a helyiek. 
(Az idei telünk kifejezetetten enyhe volt, januárban esett egy napig hó, és durvább fagyok is akkor voltak pár napig.)

Beindult a Lidl-ös vetőmag-dobozkás akció, így Beni ismét belevetette magát a kertészkedésbe, a "melegházban" (a gyúrós-szobában LOL) elültette a répát, retket, céklát, padlizsánt és kapott tőlem magyar TV-paprika magokat is, azokat is. Örülök, hogy még mindig ilyen lelkes, holott nyegle kiskamasz a lelkem.
remélem, hogy hasonló nyarunk lesz, mint a tavalyi és lesz termése a kiskertjének.


1 megjegyzés:

Lazac írta...

Sajnálom a rossz szériát! :(
Hannának mielőbbi javulást kívánok és tényleg nem lesz olyan nélküle, mint vele lett volna...majd bepótoljátok valamikor.♥
Beni cuki lehet a kertészkedésével :) Emléxem tavaly is milyen szép termése volt.