2014. január 25., szombat

open-night

Jancsi utolsó éves az általánosban, szeptemberben kezdi a gimit. 
Természetesen itt is vannak nyílt napok.
Az otthonihoz hasonló az egész, annyi a különbség, hogy este 7-kor kezdődött és fél 10-ig tartott. 8-fél 9-ig volt a school-tour: egy, a gimiben tanuló gyerek kapott kb 10-12 emberkét, és elindult velük.
Bementünk az összes tanteremben: minden tanár, a gyerekek segítségével, készült valamivel.. a német teremben forró puncs volt virsli falatkákkal, a francia teremben croissant és sajtok, a kémia teremben kísérletek, a bioszban nyúlboncolás (brrrrr), a föci teremben a diákok által készített vulkánokat keltették "életre", a matek teremben logikai játékok, a zene teremben zenéltek LOL , a tornateremben kosaraztak és teremhokiztak, a home-economy teremben folyamatosan sütöttek a srácok, mi is ettünk citromos muffint. Kari is segített, a TY osztályban válaszolt az érdeklődőknek.
Aztán a gyerekek elmentek az ebédlőbe, kvízt csináltak nekik, és addig nekünk, a szülőknek pedig előadást tartott az igazgatónő.
Nagyszerű, ám még igencsak gyerekcipőben járó lehetőség van, még pedig az Ipad-ebook kombó... az ötlet kiváló..ám a megvalósítás még nem igazán tetszik, Alan-nel át is beszéltük, hogy mi maradunk a "hagyományos" tankönyvnél. 
2. éve használják, kb a gyerekek 40%-a Ipad-ezik, a többiek tankönyveznek. 
Az ebook-ot választók kb. 1000 eurós költséggel számolhatnak, míg ezzel szemben a könyvek ára nem éri el ezt az összeget, annak ellenére, hogy rohadt drágák a tankönyvek.
Tudom, hogy Jancsi szerette volna, és utálom, hogy nem korrekt a válaszási lehetőség..mert azt nem nevezhetjük fair-nek, hogy az egyik oldalon van a 2-300 eurós tankönyvcsomag, a másikon meg az 1000 eurós Ipad-ebook.
Csináltam egy videót, amint a science teremben Jancsi résztvesz egy kísérletben.. :D 
Érdekes volt látni, ahogy egy-egy teremben le-leragadt, a science-nél konkrétan a tanár megkérdezte a nevét, majd a vezetéknevénél felderült, és nagy szeretettel emlegette a Tomit.  
A jelentkezéseket február 7-ig kell leadni, aztán az igazgató és a helyettese végigjárják az általános iskolákat, aholis beszélnek a tanítókkal, az igazgatóval és a srácokkal is. 



Nincsenek megjegyzések: