2012. november 13., kedd

förtelmes főnök

Több, mint egy éve cserélték le a főnökünket. 
Nő. (a legrosszabb fajtából)
Ja, meg rasszista. 
Bullying-ból ötöst érdemel a csaj, legfőképp a megfoghatatlan lelki terrorra megy rá nagyon, az elmúlt egy évben 19 külföldi ment el önszántából, vagy rúgott ki különféle mondvacsinált okkal. 
Nos, én alapvetően nagyon magamra tudom venni a dolgokat, és hiába szeretnék váltani, nem egyszerű.. A környéken alig van már munkahely, ami van, azért tolakodás van, és el nem ítélendő módon persze a íreket veszik fel előbb, aztán a külföldieket. Talán könnyebb lenne, ha közelebb laknánk Dublinhoz, nem tudom, de nem is érdekel. 
A gyerekeink ide járnak suliba, kifejezetten jó a kisfiú-iskola, gyerekbarát, a gimi benne van a "top10"-es listában, itt lettek barátaik, és amíg nem muszáj, addig nem akarnánk kiszakítani innen őket.
Szóval van ez a nyaki sérvem ugyebár.. és míg várok a specialistákra (orthopédus pl.) addig úgy mentem vissza dolgozni, hogy vittem egy orvosi ajánlást arról, hogy ne osszanak be késő éjszakára meg estére, (lévén olyan gyógyszereket kell szednem, ami álmosságot okoz, meg nem is vezethetek.)
Lassacskán azt vettem észre, hogy be-betesznek egy-egy későbbi műszakot, így rákérdeztem, hogy akkor most figyelmen kívül hagyják ezt a papírt..?
Mire a tehén főnök:  oszt mi bajom van? Milyen gyógyszereket szedek..? És meddig akarom én ezt így csinálni..? Merthát nem írta a doki rá azt, hogy mikorra leszek jól..így lehet, hogy jól vagyok, csak elhallgatom..
Na itt már kerekedett a szemem, hogy mi a f*sz van..? Igyekeztem higgadtan (nem ment) megtudakolni, hogy akkor ő most engem lecsalózott-e..? Illetve hogy mégis mi köze van hozzá, hogy nekem mi a bajom.. 
(Zárójelben: itt tényleg komolyan veszik azt, hogy van orvosi papírod, és tényleg komolyan veszik a munkáltatók azt, hogy ezen túl nekik semmi közük nincs a betegségedhez, a gyógykezeléshez..úgy gondolom, hogy a mi tehenünk főnökünk kimaradt a továbbképzésének ezen órájáról)
Szó szót követett, majd közölte, hogy kell neki egy újabb papír, amiben a fentiekre választ kap.. és doki írja oda, hogy meddig..
Tegnap akkor munka után orvos (sajnos amúgy is kellett menni, de ezt majd egy másik posztban): talán említettem már, hogy egy tündéri orvosnőnk van, lelkes, segítőkész és azt hiszem igazán kedvel engem. :D
Teljesen felháborodott, elmondta, hogy ez merőben szokatlan, ilyennel ő még nem találkozott, és bárhogyan is szeretne belőle infomációt kiszedni a főnök, nem fog, őt köti a titoktartás. Írt neki egy levelet, amiben ezt nagyon finoman megfogalmazta, és egyben tájékoztatta, hogy amíg nem küld egy másik levelet, amiben az állapotomban beállt pozitív változásról tenne említést, addig ez a levél marad érvényben. Örömmel venné, ha együttműködne és szeretné, ha fejléces, hivatalos levélben kérne tőle ezután bármit is.
Itt elmondta, hogy ez nem fog megtörténni, mert hogy egy ekkora cég nem engedhet meg egy olyan hibát, hogy megkérdőjelezzen egy orvosi véleményt, ez csak személyeskedés, és semmi több.
Természetesen beszkenneltem, lefénymásoltam, hogy meglegyen nekem is, és az eredetit ma bevittem a főnöknek, aki tudomásul vette, majd nem sokkal később nekem szegezte a kérdést, hogy mit szólnék ha elhelyezne egy hostess-pozicióba. (ez minden nap 11-19-ig van, alapvetően egy mellékvágány nálunk, onnan nem tud nagyon továbblépni az ember..)
És a gyilkos mosolyával mondta, hogy mondhatok nem-et is, gondolkodjak rajta..
Itthon kikértem Buddy és Tomi tanácsát (ő ugye ismeri, dolgozott vele), és a fiúk szerint amíg ez a nő itt lesz, esélytelen a továbblépésem, és ha elfogadom, amit ő "kért", akkor talán leszáll rólam, meg arról a témáról, hogy mégis mikorra gyógyulok már ki a gerincsérvből..
Szóval most jön a nagy pozitív gondolatsor, hogy milyen jó is lesz majd ott nekem, és így minden este itthon leszek, és reggel sem kell hajnalban kelni.. és még a fizumat is megemelik, lévén ez egy extra munkakör. 
Pár nap és el is hiszem.


1 megjegyzés:

verbena írta...

Köszi, az együttérzés is sokat számít, de az is jól esett, hogy kiírtam magamból = fél siker.
A legnagyobb baja az, h nem olyan fából faragtak, h feladom és okulva a többi külfödi hibájából, kínosan ügyelek arra, h ne találjon fogást rajtam.
"Jó" kis játszma ez.