2011. június 17., péntek

zajlás

Pörög az életünk, nem kicsit.
Tomi ugye javában vizsgázik -Junior Cert- , ma még a németet megcsinálja, aztán már csak wood-work és music marad a következő hétre.
Amennyire komolyan hangzik (pl. ha valakit puskázáson kapnak, akkor kitiltják 7 évre az állami vizsgákról.. szóval érettségizni is csak 22-23 évesen mehet a nyomorult), annyira nincs tétje. OK, ha emelt szinten nem megy át, ugyanabból a tantárgyból nem érettségizhet emelt szinten.
Amúgy Tomi kihagyja a TY-t, és jövőre rögtön 5.-be megy, két év múlva meg már érettségizik.
Közben tényleg alig látjuk, mert ha épp nem tanul, akkor edz.
Kétnapos versenye lesz Kerry-ben a hétvégén, csak ne essen ez a rohadék eső. Mert ugyan a részvétel a fontos, de az viharos esőben gondolom nem akkora buli.

Jancsi is asszem allergiás..az elmúlt héten 3szor ébredt arra, hogy fullad-köhög.
Gyorsan adtam neki Tomi ventolinjából, attól jobban lett. :S Valszeg a házipor lesz a ludas, mert ebben a nyomorult időben sztem semmi allergén nem tud szállni, csak éjszaka jelentkezik nála illetve hajnalonta tüsszögött. Elvettük az összes alvós plüssét, és írtak fel neki antihisztamint (az itteni claritine-t).
Ma 3. napja szedi-javul szépen. Az éjszakai fulladás elmúlt, a tüsszögés is szinte teljesen.

Aztán holnap megérkeznek Hannus barátai.
Nos, ők legalább tényleg meglátogatják.. az már más kérdés, hogy kicsit érdekesen alakult a dolog, de hát... megszoktuk. :@
Azt hiszem tavaly óta tervezik, h jönnek. Eleinte arról volt szó, h a szülőkkel együtt-kocsival, akik egy B&B-ben megszállnának, és csak megaludnának a gyerekek nálunk. Nem kell pesztra, tök jó, nem kötelező semmi.
Aztán a szülők visszamondták, jönnek a gyerekek-repülővel. Februárt írtunk ekkor. Kicsit már savanykásabb a mosoly, hiszen akkor mi már jócskán képbe jövünk.. hozni-vinni őket, programokat csinálni-és mindezt megfinanszírozni.
Aztán nagy csend, egészen május elejéig. Amikor is a barinő jelezte, hogy most nézik a júniusi repjegyek árait és milyen drága. (Februárban olcsóbban megkapták volna..)
Inkább jönnek augusztusban. Na, itt már felhördültünk, hogy basszus.. mi is szervezzük az éltünket, ha idejönnek, akkor 8 ember alkalmazkodik hozzájuk, plusz nem az jelenti a nyarat nekünk sem, h őket fogadjuk. Ha júniust beszéltük meg, jöjjenek akkor.
Csakhogy az úgy már nagyon drága.. keresnek olcsóbb megoldást.. pár nap csend megint.
Találtak valami nagyon olcsó jegyet Londonba.. kérdés (THE BEST!): Mekkora az esély, hogy mi kimegyünk eléjük oda? Igen, Londonba.. Öööööö.
Na, szóval egy ilyen jó kis előzményei vannak a barátnőék érkezésének. Akik busszal jönnek végül, úgyhogy a kikötőbe megyünk eléjük.


Nincsenek megjegyzések: