2010. december 6., hétfő

ezeregy mese

November közepén befutott a tesóm és kicsiny családja, azóta asszem mindannyian olyanok vagyunk, mint akiket kicsavartak. Nekik 2 kicsi fiuk van, plusz a 20 éves nagylány, a mi 6 gyerekünk.. minő perverzióóóó :))))) Szóval zsezsgés, nyüzsgés, pörgés, veszekedés, kibékülés-hangosan persze... és mindemellé J. munkakeresési stressze, P. határidős munkái, no meg a mi kis életünk.. Na, egy a lényeg, ezért nem jut idő blogolni.

Amik történtek azóta, pár szóban ;-) :

- Jancsi megfázott. Ez még így nem lenne gond, de a meghűlése 2.-3. napján tele lett a teste csalánkiütéssel, sötét, piros foltokkal, amik vándoroltak ide-oda és iszonyatosan viszketett. Antihisztamin, kalcium.. semmi, másnap reggelre sem lett jobb, az éjszakája horror volt, így mentünk az ügyeletre. Szerencsére a doktornő megnyugtatott, hogy ez a vírusfertőzés velejárója, semmi komoly, kap egy 3 napos szteroid kúrát, és jobban lesz. 2 napig szenvedett/tünk, és 3. napra tényleg elmúltak a foltok.

- Volt szülői a kicsiknél: csupa jó hír, szépen fejlődnek, és Jancsi tannénije kifejtette, hogy milyen szerencsés is ő, hogy egy ilyen tehetséges, okos, értelmes fiút kapott, Marcié pedig azt ecsetelte, hogy milyen illedelmes és jó gyerek. (és persze okos, tehetséges...:)))))

- Járok a csontkovácshoz, alakulok szépen, az állandó fájdalmam elmúlt, már csak bizonyos mozdulatokkal tudom előidézni, szóval jó lesz ez.

- J.-ékkal kimentünk a Moher-sziklákhoz, tetszett mindenkinek, az idő is pont jó volt. Felmentünk az O'Brien-toronyba is, sosem lehet betelni a látvánnyal.



- Megünnepeltük Berci unokaöcsém 5. és Buddy 38. szülinapját. Vicces, hogy mennyien befértünk a nappaliba.. :)

Buddynak egy spéci puncstortája lett: ő csinálta meg a "belsejét" , mi pedig a gyerekekkel megdíszítettük.


- Leesett az idei első hó: mondanom sem kell, hogy Írország sem készült fel rá, 2 nap iskolaszünet, a mekiben dögrovás.. és még csak decembert írunk.. hol van a tél vége? :)
Ettől függetlenül nagy öröm, a gyerekek rettentően élvezik, és a tegnapi kirándulásunkat ugyan félbe kellett szakítani az utak katasztrofális helyzete miatt, de a Curragh-on megálltunk hógolyózni és "szánkózni", melynek a receptje: -végy egy lidlös szatyrot, egy dunnesstore-os nejlont, és pár hulladék kartont.. menj fel a dombra és csak csúúússsszzz!



-A nagyok is megkapták a negyedéves értékelésüket:
Hannus már csak az érettségi tantárgyakat tanulja: kapott 3 A-t (angol, matek, német) és 3 B-t (föci, art, zene).
Kari 6 A-t (német, töri, art, zene, föci, hittan), 3 B-t (matek, business, termtudomány) és egy C-t (angol) kapott.
Tominak vizsgaéve van, így különösen fontosak az eredmények: lett 1 A-ja (töriből), 5 B-je (angol, matek, német, woodwork, termtudomány), 1 C-je (zene) és két D-je (hittan, föci).
Az igazgatói komment mind3uk esetében az volt, hogy "an excellent report" :)))

-Újabb kocsi-cserét hajtottunk végre.. előkészülve a beharangozott -húsba vágónak tűnő- költségvetési megszorításokra: eladtuk az én kis scenic-emet, (Buddyét már régebben) és lecserélődnek 2 kisebb köbcentis autóra. Buddy multipla-t kapott, én meg majd valami kis rohangászós izét.



-Ma reggel megérkezett a Mikulás hozzánk, menetrendszerint. :)) Jancsi mixelte a magyar és amerikai hagyományokat, és a cipő suvickoláson túl, kitett egy vödör vizet Rudolfnak, tejet-kexet a Télapónak.
Mi totál hullák vagyunk, mert közel éjfél volt tegnap, mire elcsendesedett mindenki, és hajnali fél 2-kor megjelent Marci, hogy akkor menjünk leeee... 5-ig tudtam visszatartani, de addigra megjelent Beni és Jancsi is. :))
Anyway az öröm az megfizethetetlen, és nagyon örülök, hogy még mindig hisznek a csodában, és ettől még szebb a világ. :)
(a képek elég elmosottak lettek, vki -Beni- sorozatfotózásra állította, ezért.)





Nincsenek megjegyzések: