2010. december 19., vasárnap

az elmúlt egy hét..

Nos, újra magunk... Buddy mesélt egy viccet (J. tudod, a rabbisat :) .. az jutott az eszünkbe minap :) Milyen kevesen vagyunk, és milyen nagy is a ház :)))))
A viccet félretéve: nővéremék hazamentek a héten, 4 hét után, de csak egy kis időre. :) Amúgy abszolút pozitívan áll / állunk a dolgokhoz, és kíváncsian várom a fejleményeket.

A karácsony a nyakunkban, ezerfelé rohangálunk, és még a gyerekeknek is csomó elfoglaltsága volt, így különösen nagy összeszedettséget igényel az idei szervezés. Az meg szinte természetes, hogy 24.-éig egyfolytában dolgozok.
Az ajándékokat beszereztük, még novemberben rendeltem az alexandrától könyveket, az időben megérkezett. 3 nagyobb bevásárló-körúttal sikerült mindent megvenni, sőt a karácsonyi menühöz is megvan már minden, már csak sütni-főzni kell.


Az elmúlt hét igen izgalmas volt: Kari még az év elején elkezdett kosarazni, és a héten volt egy nagy meccsük, 4 suli játszott egymás ellen, és mindenkit elvertek.. :DDD
Aztán szintén a gimi még: ebben az évben ünnepli az iskola a 25. évfordulóját, mikoris 3 iskolát összevonva, megalapították ezt. Ezért az egész évben mindenféle eseményeket szerveztek, és a héten került adásba az a felvétel, amit az egyik helyi rádió készített. Kari zongorázott, Hannát meginterjúvolták, készült belőle egy home-felvétel, kissé vicces ugyan, de felkerül mindjárt ide is. :DDD
A kissrácok pedig a cork-i operaházban voltak pénteken, a Hófehérkét nézték meg: nagyon tetszett nekik, élvezték, azt ugyan Buddy nem annyira, hogy a suli előtt várhatott (fagyoskodhatott) egy extra órát rájuk, mert a havazás (!!!!) miatt késett a buszuk.
Amúgy annyira izgatottak voltak, hogy péntek reggel Marci 5-kor becsörtetett a szobánkba, egyenruhában, hogy akkor ő készen áll az indulásra.. :))) Elvileg az órám fél nyolckor ébresztett volna..

Éssss sikerült meggyőznöm az Uramat, hogy ideje beszereznünk szánkót a gyerekeknek. Nem akartam elhinni a sógornőmnek, aki angliában él, hogy bizony itt nem lehet szánkót venni.. nekik ki kellett hozatni az otthonit... szóval lehet.
Van ír oldal is, itt bob-ot lehet venni (ezt kapnak a mieink) és találtam egy angol webáruházat ahol, még gyep-szánkót is vehet az ember.
Remélem, hogy igazam lesz, és fogják még tudni használni a télen.

5 nap múlva karácsony...

2 megjegyzés:

Agi írta...

Oh, ez ismerős, nekünk is sokszor mondták, hogy itt aztán biztos nem kapsz ezt meg azt.. Aztán szépen lassan kiderült, hogy mégiscsak. És még csak nem is drágább, mint otthon.

Sok sikert, és vigyázzatok magatokra (pont tegnap volt a hirekben egy corki szánkós baleset :-( )

Üdv
Ági

verbena írta...

Szia Ági :)

mi is úgy kezdtük, hogy magyar-bolt, ha kell vmi "hungarikum".. aztán ez leredukálódott a darált mákra. Azt nem kaptam még sehol másutt, a Túró rudiról meg leszoktak a gyerekek. :))))

Jaj, olvastam én is a corki esetet, de ígérem, h oda figyelünk a csúszó-helyre.

Szép Karácsonyt nektek! :)