2009. október 11., vasárnap

Aktuális

Milyen rég nem írtunk a blogba. Különösebb oka nincs. Megy minden a maga útján.
Gyerekeket elkezdtük fogorvoshoz hordani. Jancsinak egy fogát kihúzták, egyet betömtek, most csinálják a barázdazárást. Benit Marcit most csütörtökön visszük, hogy belekukkantsanak a szájukba.
Elkezdtünk nagyobb házat keresni. Nem sokkal drágábbak a kétszer ekkora házak sem, de sajnos neház olyat találni, ami jó lenne. Ha jó helyen van, akkor nem elég nagy, ha elég nagy, akkor a környék nem okés, ha a környék is jó, és a ház is nagy, akkor épp lecsúsztunk róla…..szóval nem könnyű.
Több ügynökségnél leadtuk az igényeinket, hát kiderül. Sürgősnek nem sürgős egyáltalán, de jó lenne persze minél előbb, hiszen kell(ene) a hely. Az alapprobléma első körben a pénz volt, már olyan értelemben, hogy nem akartuk elbukni a 700 € depositot, hiszen 30 napos felmondási idő után jár csak vissza, és a legtöbb ház csak „immediately available”, vagyis azonnal kell menni. Most már eljutottunk oda, hogyha kell, akkor búcsút intünk a depositnak….de csak akkor, ha olyan házra lelünk, ami „A” ház. Kettő ilyenről is lecsúsztunk a héten sajnos.
Közben több ismerőstől, akinek beszéltem erről megkaptam, hogy „ja, de komoly gondjaitok vannak”, és „de hát minek nektek hétszobás ház”…de lassan kezdem mexokni, hogy az emberekből nem mindig pozitív reakciót vált ki a másik boldogulása. Ettől persze nem leszek jobbkedvű, de legalább értem. Ez is valami.
Autótémát most nem vesézem ki, asszem még nem kezdem elveszíteni a fonalat, de ideírni Damoklész kardjához lenne hasonlatos, ami mint tudjuk hosszú volt és lapos…..

2 megjegyzés:

malyvacsiga írta...

Ó, én nagyon is megértem a 7-szobás házat! A mi lakásunk most 3+3-as és esélyünk sincs nagyobbra. Jelenleg még nem lesz gond az ötödik gyerek, de ahogy nőnek, bizony gondot fog okozni, hogy nem lehet az összes gyerek külön. (Igen, tudom, hány gyerek felnő közös szobában...)
Drukkolok, hogy szépet és jót találjatok!

Marcsi írta...

Hát igen, lehet is irigyelni Benneteket! 100 ember közül 90 nem tudta/merte volna meglépni, amit Ti a család érdekében bevállaltatok.
Le a kalappal előttetek!!! A gyerkőcöknek jó tanulást, nektek erőt, egészséget kívánok!
Marcsi