
Hannus alkotása, és két osztáytársnőjéé persze….felosztották egymás között, ki mit vigyen : )
Íme a recipe:
8-10 db pogihoz:
-225 g. liszt (olyan fajta, amibe élesztőpor van keverve)
-1/2 teáskanál só
-25 g. szórócukor
- nagy csipet fahéj
- 50 g. vaj
- 1 tojás
- 6-7 evőkanál tej
- 100 g bogyós gyümölcs – áfonya, ribizli, málna, eper, stb.
Íme a recipe:
8-10 db pogihoz:
-225 g. liszt (olyan fajta, amibe élesztőpor van keverve)
-1/2 teáskanál só
-25 g. szórócukor
- nagy csipet fahéj
- 50 g. vaj
- 1 tojás
- 6-7 evőkanál tej
- 100 g bogyós gyümölcs – áfonya, ribizli, málna, eper, stb.
Tejet a tojással összekever, tepsit kilisztez, gyümiket megmos, összevág. Lisztet, sót fahéjat egy tálba szitál, vajat belemorzsol, cukrot, gyümit hozzáad. Tojásos keveréket majdnem mind szintén, 6-8 szor átgyúr, majd kétcentisre gyúr. Kiszaggat, formázót nem tekergetve ( :D), a maradék tojássossal átkencéz, szórócukorral megszór. Felső polcon, 15-20 percig, aranybarnára süt, majd kivéve rácson hűt.
Finom lett…
4 megjegyzés:
Jól néz ki, ki fogom próbálni!
Nyami! Én is mentem a leírást:)
Gondolkoztam, hogy ide vagy az előzőhöz írjam:
A fiúk marcipánt esznek, mire Berci egyszer csak felkiált: én bercipánt szeretnék!
Élesztőporos liszt... érdekes, de logikus, ha sütni akarsz belőle, úgyis X arányban kell mindig.
(Jovi, ez a Bercipán nagyon jó! :))
Jovi, :DDDDD
Ann, itt nincs friss élesztő, csak a por. A külféle lisztek mellett lehet "self-raising" lisztet kapni, ami élesztőporos, így tényleg leegyszerűsödik a számolgatás.
Megjegyzés küldése