2009. január 13., kedd

utak-választások

Ma megváltozott az itteni életünk... egyrészt a nagyon várt adóbesorolás reggel megérkezett a postán, Buddy próbaképp lecsekkolta, hogy egész véletlenül nem került-e az adójóváírás a számlánkra... és de.
Erre vártunk ezer éve.. és ehhez (mmint az adó creditek meglétéhez) volt/van kötve egy jövedelem kiegészítés is, ami szintén járni fog nekünk.
Ez egy nagyszerű támogatása a családoknak: a lényege, hogy van egy államilag meghatározott összeg, amiből hetente illene gazdálkodnia egy családnak. Ha ezt nem éri el a család jövedelme, akkor a különbség 60%-át megkapja a család, 52 héten keresztül.
Persze millió szirszarnak kell megfelelni, pl. végig alkalmazottnak kell lenni, szóval vagy marad a meki, vagy úgy váltok, hogy ne legyek egy percre sem munkanélküli.

És ezzel az egész kiegyenesedéssel elérkeztünk újabb választásokhoz.. Egyrészt a munka... másrészt a gyerekek és a (közel) jövőjük.
Eddig csak beszéltünk arról, hogy mit szeretnénk, mi lenne a legjobb nekik.. most döntenünk kell.
Nem is.
Döntöttünk már régebben, most cselekedni kell. Meg kell lépnünk megint egy olyan lépést például, amit 10-ből 9-en nem tennének meg.

De ezt majd egy következő posztban leírja valamelyikünk, most túl késő van mélyenszántó gondolatokhoz, egy kicsit be is csiccsentettünk (ehhh.. vettünk Cork gint, és koccintottunk.. :D )....



8 megjegyzés:

Iboly írta...

Már nagyon vártam egy ilyen jó hírt! Hurrá!
És nagyon várom a következő posztot, amiből kiderül, milyen újabb kihívások várnak rátok.

Ja, és egészségetekre! :)

malyvacsiga írta...

Annyira örülök!
És az milyen civilizált egy dolog, hogy a pénz is megérkezett, hihettelen. Nem csak egy határozat, hogy majd 30 napon belül utalnak, eh.

Ann írta...

Hééé, ha kijózanodtak ;), szíveskedjenek megírni a következő posztot, mert izgulok! ;)

Szunyo írta...

Hmmm... Nagyon örülök és nagyon kíváncsi vagyok. :))

Ágica írta...

Nagyon örülünk mi is!!!juhhé!!!és trallala!!!

vero írta...

Nagyon örülök nektek és várom a folytatást!

István írta...

Ami most történt Veletek adóbesorolás-ügyben, az számomra, számunkra több, mint öröm. Egy új, most már izgalmas és reményteli várakozás kezdete. Annak a várakozásé, amely egy hozzánk közel álló család életének, a reményeinek kiteljesedésében valósul meg.

Hihetetlenül jó érzés végre arról tudomást szerezni, ami nem a küzdelmeitekről, nem a nehézségeitekről szól, hanem arról, hogy mindezek az általatok elképzelt és várt eredményekhez vezetett.

Csodálatos dolog, tiszta szívből, őszintén gratulálunk!

A "többit" nem írom, mert úgyis tudjátok:)))

István és Hédi

buddy írta...

Mindenkinek köszönöm a bátorító és együtt-örülő szavakat, mondatokat! :)