2024. március 6., szerda

Anyák gyöngye :)))

 Kanyarójárvány van itt és az angoloknál, megint. 
Sokan nincsenek beoltva, így megy a hírekben, hogy sosem késő felvenni az MMR oltást vagy a boostert... meg hogy a HSE rendelt extra adag vakcinákat, úgyhogy tényleg menjenek el az emberek oltatni.
Én persze teljes nyugalommal mondom a magamét, hogy milyenek már, akik nem adatták be a gyerekeiknek az oltást (tudom, autizmus és társai.. csak én nem ebben hiszek: hanem abban, hogy a mumpsz, a kanyaró és a rubeola ellen csak legyenek védve a gyerekeink). 
Pár éve kiderült, hogy Kari kimaradt a második oltásból, és kapott is behívót egy tömegoltásra. 
Na, vhogy a kezembe került Beni oltási könyve és megdöbbenve láttam, hogy 11-12 éves korában, a sulis oltáskor csak DiPerTe emlékeztetőt kapott.. otthon ugyebár ebben a korban van az emlékeztető oltás az MMR-re is. 
Na google: kiderült, hogy itt 5 évesen van az emlékeztető 2. oltás (akkor még Beni nem is járt közösségbe, Marci és Jancsi meg elmúltak 5 évesek, mikor kijöttünk Írországba) 
Na, előkapartam a két nagyobb oltási könyvét és kiderült, hogy ők sem kapták meg.. hétfőn hívom a körzeti orvost, hogy ez van.. kaphatnának-e s.o.s újra oltást. 
Hát biztooooos, hogy “in your country” nem adták be..? Elmagyarázom nekik, hogy Mo.-on 11 évesen adják az emlékeztetőt és a HSE is azt mantrázza, hogy inkább egy extra dózis, mint hogy ne legyen védett a gyerek/fiatal felnőtt.
Ó.. akkor hívjam fel a helyi oltóközpontot.. nagyon kedvesen utánanéztek: egyik fiú sem kapta meg. És akkor menjenek a házi orvoshoz, mindegyik kapott extra adag oltóanyagot. 
Megint hívom a rendelőt: mondom, hogy visszadobtak hozzájuk.. ja ok, akkor ma menjenek a fiúk oltásra. Miért nem kellett ez a kis kitérő az oltóközponttal, azt nem tudom.
Marci és Beni itthon van, ők ma megkapták, Jancsi majd a jövő héten.. 
Konklúzió: én sem vagyok tökéletes. :)))) (viccen kívül: sosem gondoltam, hogy az vagyok, de ezt nem gondoltam volna, hogy kimaradjon bmelyik gyerekemnél a kötelező oltások egyike a figyelmetlenségem miatt ...pff) 

3 megjegyzés:

Lazac írta...

Jól van, azért ne feledjük el, mennyire stresszes volt a kiköltözés, az, hogy megteremtsétek a megfelelő feltételeket stb. Ha itthon vagytok, akkor mentek a rutinnal, de ott más volt a rutin, így ezért nem lehet hibáztatni Téged! Az a lényeg, hogy most végül is megkapják/ták az oltást. Képzeld pl én sem tudom, hogy az unokáimnak megvan-e, azt tudom, hogy a lányok mindent megkaptak időben, de hát ők a Te korosztályod. :) Attól még az én szememben igenis tökéletes anya vagy! ♥ Boldog nőnapot! :)

Verus írta...

Köszi szépen Lazac! Aranyos vagy 😘😘
Remélem, hogy téged is elkényeztetett a családod férfi tagozata, boldog nőnapot!

Lazac írta...

Verus, ma lesz halászlé, Zolcsi főz a nőknek. :):)