2023. szeptember 9., szombat

A Heatwave

 A minimum, hogy szót ejtek róla illetve egy külön posztot kap, ugyanis brutális meleg van, több, mint két hete. Szokatlan mindenkinek, még nekem meleg/napimádónak is.
Ilyen meleg még Franciaországban sem volt, de még a júniusi, nyári hő hullám idején sem. Megdőlnek a melegrekordok és az éjszakák is fülledt melegek. Sajnos mindezt szeptemberben kaptuk, a gyerekek suliban, így minden család csak a hétvégén tud tengerpartozni.
Nos, emiatt -sem- nem mentünk le a tengerhez, nem hiányzik a tömegnyomor.

A másik, hogy a 3 héttel ezelőtt úgy döntöttünk, hogy itt az idő lecserélni a toyotát. Nem akartunk kicsi kocsit, a motor mérete minket nem riaszt el, (ezután adózik az ember illetve a 2009 utániaknál már a co2 kibocsátás után, ami egy nem-hibrid benzinesnél több, mint egy ugyanolyan korú dízelnél. Dízel viszont szóba sem jöhet nálunk), kicsit fiatalabbat akartunk, meg nem egy daddy-taxit. Magasat, a méreteink miatt, és japánt, ha lehet. Ja és fix keretünk van, nincs feneketlen pénztárca, hitelt meg elvből nem veszünk fel kocsira. Honda crv, 2.0-s benzinest szerettünk volna legfőképp.
Nem tudtuk, hogy mire vállalkozunk… 3 hete, ha szabadidőnk engedte, a kocsiban rohadtunk ebben a melegben és bejártuk a fél országot, végül tegnap sikerült 180 km-re innen venni egy nekünk tetszőt.





2 megjegyzés:

Lazac írta...

Szép autó! Gratulálok a sikeres vételhez és kívánok sok-sok balesetmentes utat vele. ♥

Verus írta...

Köszönjük szépen!