2023. március 26., vasárnap

Only in Ireland

 2 poszttal ezelőtt írtam, hogy Marci megkapta a Trinity Entrance Exhibition Award-ot, amit a kiváló érettségi eredménye miatt kapott. 
Ezt a hírt lehozta a gimi facebook/instája is, mint a büszkeségük. Majd bekerült a hetente megjelenő megyei újságba, a Tipperary Star-ba is.
Emiatt full random emberek is gratuláltak nekem a collegeban, vagy pl Kari oktatója is (a szomszéd városból) ezzel kezdte a pénteki oktatást, hogy látta Marcit az újságban.
Tegnap elment Marci futni: bemelegítésként elfut a parkba, ott lefutja az 5 km-ét, majd hazakocog. Az oda/visszajutás alatt el kell mennie a helyi Toyota szalon/kisbolt/benzinkút kombó előtt, amit egy Mr C. nevű fickó tulajdonol. Mindig öltönyben látni, még a kutyáját is abban sétáltatja, mindenkinek köszön, alapvetően nagyon nyájas, kedves férfi.
Ahogy jött/kocogott hazafelé Marci, már majdnem itthon volt, mikor is leállt mellette egy autó, kiszólt belőle a toyota-szalonos, hogy lenne egy pár perce..? 
Persze, hogyne. Mr. C. kiszállt a kocsijából, hogy hagy gratuláljon neki, látta a fantasztikus eredményét az újságban, és hogy hagy adja oda neki azt a borítékot, amit a kezében tartott.
Odaadta, gratulált még egyszer, majd elhajtott.
A borítékban egy €50-es volt. 







3 megjegyzés:

Lazac írta...

Istenem, a hideg futkos a hátamon, de a jó éréstől. Marcinak hatalmas gratula, elismerésem! De ez a fickó sem átlag, hallod! ♥♥

Verus írta...

Köszi Lazac!
Nem átlagos, az tuti!

Agyrágóbogár írta...

:) Nagyon jó! Gratulálok Marcinak!